Krievijas armija atceļ plānoto evakuāciju Arhangeļskas apgabala ciemā (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Krievijas armijas raķete "Burevestņik"
Krievijas armijas raķete "Burevestņik" Foto: Ekrānuzņēmums no Youtube video

Krievijas militāristi atcēluši plānoto evakuāciju no Ņonoksas ciema Arhangeļskas apgabalā neskaidrības un apjukuma dēļ, ko izraisīja raķetes sprādziens armijas poligonā, vēsta "Associated Press".

Sākotnēji bija plānots, ka 14. augusta rītā Arhangeļskas apgabala Ņonoksas ciema iedzīvotāji ar speciālu vilcienu tiks nogādāti "drošā attālumā". "Tie, kuri nevēlas noteiktajā laikā no plkst. 5 līdz plkst. 7 rītā evakuēties, grasās doties mežā, tāpat kā to darījuši iepriekš", atsaucoties uz "Belamorkanal", raksta "Radio Svoboda".

Vietējie mediji ziņo, ka šāda iedzīvotāju evakuācija šajā ciemā ir veikta jau agrāk, kad poligonā notika izmēģinājumi. Pagaidām nav zināms, uz cik ilgu laiku Nenoksas ciema iedzīvotājiem būs jāpamet savas mājas.

Severodvinskas pilsētas administrācijā "Radio Svoboda" apstiprināja, ka iedzīvotājiem pēc Krievijas aizsardzības ministrijas ierosinājuma ir piedāvāts aizbraukt no ciema, taču tas esot plānveida pasākums un nevis evakuācija.

Tomēr dažas stundas pēc ziņām par plānotajiem pasākumiem Krievijas varasiestādes paziņoja, ka evakuāciju tomēr atcels neskaidrības un apjukuma dēļ, ko izraisīja raķetes sprādziens armijas poligonā pagājušajā nedēļā.

Jau vēstīts, ka Krievijas iestādes otrdien apliecināja, ka radiācijas  līmenis Severodvinskā, valsts ziemeļrietumos, pēc kodolnegadījuma militārajā poligonā ceturtdien bijis līdz pat 16 reizēm augstāks par normu, ar šo paziņojumu apstiprinot plaši izskanējušos minējumus.

Militāro izmēģinājumu poligonā eksperimentāla dzinēja sprādzienā atbilstoši mediju ziņām dzīvību zaudēja pieci cilvēki, taču neoficiāli ir minēts lielāks skaitlis - 15 upuri. 

Ziņas par negadījumu izraisīja paniku reģionā, un iedzīvotāji vietējās aptiekās masveidā izpirka jodu, kas tiek lietots radiācijas saslimšanas gadījumos.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu