Jauna imigrācijas politika ASV ļaus imigrantu bērnus aizturēt uz nenoteiktu laiku

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Imigranti aizturēšanas centrā ASV.
Imigranti aizturēšanas centrā ASV. Foto: Reuters/ScanPix

ASV prezidenta Donalda Trampa administrācija trešdien, 21. augustā, paziņoja, ka atcels stingros juridiskos ierobežojumus tam, uz cik ilgu laiku nelegālo imigrantu bērni var tikt aizturēti.

Iekšzemes drošības ministrija paziņoja, ka tā izbeidz 1997. gada Floresas atrisinājuma vienošanos – juridiski saistošu ASV Augstākās tiesas spriedumu, ka valdība nevar aizturēt imigrantu bērnus uz laiku, kas pārsniedz 20 dienas.

Jauna šīs ministrijas politika, kuru paredzēts ieviest 60 dienu laikā, neierobežos laiku, uz kuru imigrantu bērni vai viņu ģimenes locekļi var tikt aizturēti.

Šīs rīcības mērķis ir atturēt nelegālos imigrantus no cerībām, ka viņi pēc aizturēšanas tiks atbrīvoti un varēs pazust ASV iedzīvotāju vidū.

"Lai aizsargātu šos bērnus no ļaunprātīgas izmantošanas un apturētu šo nelegālo plūsmu, mums ir jānovērš šīs nepilnības. Tā ir neatliekama humāna nepieciešamība," paziņoja Tramps.

Iekšzemes drošības ministra pienākumu izpildītājs Kevins Makalīnans atsaucās uz izaicinājumu, ko šogad radījusi "ģimeņu vienību bezprecedenta plūsma" pār ASV dienvidu robežu. Lielākā daļa šo ģimeņu ir no Centrālamerikas valstīm.

Floresas vienošanās "ir piespiedusi valdību jau pēc 20 dienām atbrīvot šīs ģimenes valsts teritorijā, stimulējot nelegālu ierašanos," sacīja Makalīnans.

"Cilvēku kotrabandisti reklamē, un migranti labi zina, ka, pat ja viņi nelegāli šķērsos robežu, ierašanās uz mūsu robežas ar bērnu nozīmē to, ka viņi tiks izlaisti Savienotajās Valstīs gaidīt tiesas procesus, kas var ilgt piecus gadus vai vairāk."

Tramps paziņoja reportieriem Baltajā namā, ka viņš arī apsver iespēju izbeigt ASV dzimušo imigrantu bērnu automātiskas tiesības uz pilsonību.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu