Jūrmalniekiem nelāgi beidzas Meinarda salas apmeklējums - kāds "apstrādājis" tūristu auto (1)

Video
Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Valsts nozīmes arhitektūras un vēstures piemineklis - Ikšķiles baznīcas drupas uz Svētā Meinarda salas un Daugavas gultne ap to.
Valsts nozīmes arhitektūras un vēstures piemineklis - Ikšķiles baznīcas drupas uz Svētā Meinarda salas un Daugavas gultne ap to. Foto: Kaspars Nordens/LETA

Jūrmalnieki devušies apceļot Latviju un apskates objektos iekļāvuši arī Meinarda salu Ikšķiles novadā, taču jaunā ģimene iekļuvusi pavisam nepatīkamā starpgadījumā, vēsta TV3 raidījums "Bez Tabu".

» Lieliska iespēja pastaigai! Līdz septembra vidum uz Meinarda salu Ikšķilē var nokļūt kājām

Kamēr Svens ar ģimeni apskatīja Meinarda salu un atjaunoto  baznīcu, tikmēr kāds ļaundaris darbojies ap viņu automašīnu. Kad pēc pusstundas ģimene atgriezās autostāvvietā, secinājuši, ka  visām četrām auto riepām izlaists gaiss. Ventiļi izskrūvēti, un to vairs nav, vēsta raidījums.

Foto: Kaspars Meinerts/TVNET

Svens sazinājies ar draugu un lūdzis, lai atved ventiļus, lai var piepumpēt riepas, citādi būtu jāsauc auto evakuators.

Autostāvvietā nav norādītas auto novietošanas vietas vai zīmes, kas neatļautu novietot auto vietā, kur ģimene to novietojusi. Vēlāk izrādījies, tas ir netālu no laivu izcelšanas vietas no ūdenstilpes.

Liecinieki redzējuši, ka laivu no ūdens izcēluši vīri melnos formastērpos un pukojušies, ka Svena automašīna traucējot, un, iespējams, viņi bijuši tie, kas sabojājuši auto.

Raidījumam "Bez Tabu" Ikšķiles pašvaldības policijas priekšnieks kategoriski noliedz, ka tie bijuši viņa kolēģi un ka viņi varētu būt tie, kas izlaiduši riepām gaisu.

Svens lūdzis atļauju noskatīties videokameru ierakstus, lai var identificēt vainīgo. Sazinoties ar Ikšķiles pašvaldības policiju, paziņots, ka viņi nevarot palīdzēt, un, ja ģimene vēlas redzēt video kameru ierakstus, lai vēršas Valsts policijā ar jaunu iesniegumu.

Kārtības sargi norāda, ka vietā, kur Svens novietoja auto, ir vienīgā laivu bāze, tāpēc auto jānovieto tā, lai netraucē ielaist laivu ūdenī vai izcelt no tā.

Cietušajam varot uzrādīt videoierakstu vien ar īpašu institūciju izsniegtu atļauju. Lai saprastu, vai noticis likumpārkāpums, policisti video ierakstu apskatījuši, taču, kas noticis ar Svena auto, neesot redzams, jo videonovērošanas kamera uzstādīta tā, lai drošības apsvērumu dēļ būtu pārskatāmas sportiskās aktivitātes ūdenstilpē, nevis laivu ielaišanas ūdenī vieta.

Svens iesniedzis iesniegumu arī Valsts policijā, lai tomēr izskata notikušo, jo uzskata, ka vainīgajam ir jāsaņem sods.

Līdz šim policijā neesot saņemti līdzīga veida ziņojumi, taču, lai vēl kādam nenāktos ciest un nerastos pārpratumi, kārtībsargi sola parūpēties, lai laukumā tiktu izvietotas  ceļazīmes, kurus norādītu, kur automašīnu novietot ir aizliegts.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu