Stājušies spēkā jauni noteikumi taksometru pakalpojumiem lidostas "Rīga" teritorijā (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lidosta. Ilustratīvs attēls.
Lidosta. Ilustratīvs attēls. Foto: Zane Bitere / LETA

No svētdienas, 15. septembra, ir mainījušies noteikumi taksometru pakalpojumu sniegšanai starptautiskās lidostas "Rīga" teritorijā, vēstīja raidījums "LNT Ziņas".

Jaunie noteikumi paredz, ka pasažieru pārvadājumus drīkst veikt tikai komersanti, kuriem ir speciāli saņemtas licences. Lai to iegūtu, ir jāizpilda vairāki nosacījumi - piemēram, automašīnu vecuma ierobežojumu, jāspēj apkalpot cilvēki ar īpašām vajadzībām, elektroniskie norēķini un citi.

Jau iepriekš tika vēstīts, ka lielākie cietēji no taksometru haosa, bija ārvalstu tūristi, kuriem nereti brauciens no lidostas līdz Rīgai izmaksājis pat 100 eiro.

» Mairis Briedis šokā par ļoti dārgo taksometra braucienu no lidostas līdz centram

Lidostā jaunie noteikumi, kas varētu sakārtot taksometru pakalpojumu sfēru tika sagaidīti ar bažām, jo līdz svētdienai īpašo licenci bija izņēmis tikai viens viens pakalpojumu sniedzējs – apvienība, kura izveidota sadarbojoties ar "Rīgas Taksometru parka" un SIA "Red Cab lidosta".

Kā LNT informēja Rīgas plānošanas reģiona Edgars Rantiņš, drīzumā pārvadātajiem pievienosies arī "Baltic taxi". Kompānija līdz svētdienai nebija paguvusi izpildīt visas nepieciešamās prasības. 

"Ir indikācijas, ka būs vēl. Vienkārši ļoti daudzi pārvadātāji interesējās, vēl pirms tie noteikumi stājās spēkā, un par prasībām un līdz beidzamām brīdim gaidīja to gala rezultātu un cerēja, ka citas prasības un kaut kas vispār netiks iekļauts. Kā zinām, reizēm tā gadās politiskos procesos un tagad saprot, ka tā ir realitāte, sāk veidot apvienības. Tā kā tas ir laika jautājums," saka Rantiņš.

"Rēķinoties, ka var būt taksometru trūkums, esam parūpējušies, lai būtu papildu mikroautobusi uz centru tajā laikā, kad nekursē sabiedriskais transports," situāciju raidījumam komentējusi starptautiskās lidostas "Rīga" pārstāve Laura Karnīte.

» "Zelta kilometrs", gaidīšana "purvā" un uzraugs "brigadieris" - taksistu darba aizkulises pie lidostas "Rīga"

Divu gadu laikā iepriekšējā taksometru sistēma krietni pabojājusi Latvijas tēlu. 100 eiro vietā tagad par vidējo cenu braucienam līdz Rīgas centram nosaukti 15 eiro.

"Mēs šobrīd nevaram spriest, kāda būs reālā situācija, kad visi, kas varēs un gribēs, būs licences saņēmuši," norāda Karnīte. Licences iebraukšanai lidostas teritorijā tiek izdotas katrai automašīnai atsevišķi. Šobrīd to ir ap 60.

Lai arī licence pagaidām izsniegta vienai kompānijai, pasažieriem uz lidostu ir iespēja izsaukt arī taksometru pašiem. Tiesa, šīm mašīnām atļauts īslaicīgi apstāties izlidošanas zonā vai arī iebraukt kopīgajā stāvvietā.

 » "Turpmāk lidostas "Rīga" klientiem būs skaidra samaksa par braucienu taksometrā." Pauž Kariņš

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu