"Šos spēlētājus biju redzējis tikai datorspēlēs un TV." Merzļikins par debiju NHL

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Elvis Merzļikins
Elvis Merzļikins Foto: Ekrānšāviņš no YouTube video

Aizvadītajā naktī savu debiju uz Nacionālās Hokeja līgas (NHL) ledus piedzīvoja latviešu vārtsargs Elvis Merzļikins. Latviešu spēltājs vārtos pavadīja 29 minūtes, ielaižot vienu no 18 metieniem. Pēc spēles mūsu spēlētājs atbildēja uz vietējo mediju jautājumiem par debiju NHL laukumā.

Intervijas gaitā latviešu vārtsargs atkārtoti uzsvēra, ka liela daļa no piedzīvotā ir bijis kas jauns un svešāds. "Tas bija citādāk kā gaidīju. Ir atškirība starp spēlēšanu mazākās arēnās un atrašanos uz ledus NHL laukumā. Zināju, ka nervozēšu. Tas ir tikai cilvēcīgi. Esmu priecīgs un reizē noskumis, jo, tomēr, zaudējām," ar pirmo pieredzi dalās Merzļikins.

Latviešu vārtsargs piedzīvotajā debijā zaudēja arī savus pirmos vārtus. Jautāts par šo epizodi, latviešu vārtsargs vainu uzņēmās pats: "Šeit nevaru vainot aizsargus. Pašam vajadzēja nospēlēt precīzāk. Pēc pirmajiem zaudētajiem vārtiem pazuda arī nervozitāte un beidzot sāku spēlēt hokeju."

Jautāts par savu cieņas līmeni pret NHL spēlētājiem, Merzļikins nenoliedza, ka zināma bijība pirms spēles ir bijusi.

"Teikšu godīgi, iesildoties bija dīvaini. Šos spēlētājus biju redzējis tikai videospēlēs un televīzijā. Bijības sajūta pazuda aptuveni pirmā perioda vidū, par ko man bija liels prieks, jo beidzot neredzēju neko citu kā spēlētājus melnajos kreklos [pretiniekus]." 

Merzļikina pārstāvētā "Blue Jackets" savu nākošo pārbaudes spēli aizvadīs naktī uz svētdienu, kad Kolumbusā kopā ar Pitsburgas "Penguins" viesosies Teodors Bļugers .

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu