Par naudas atmazgāšanu šogad ierosināti jau vairāk nekā 100 kriminālprocesi (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nauda. Ilustratīvs attēls
Nauda. Ilustratīvs attēls Foto: Evija Trifanova/LETA

Tiesībsargājošās institūcijas šogad sešos mēnešos par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju ierosinājušas 102 kriminālprocesus, kas ir par 19 lietām vairāk nekā pērn identiskā laika posmā, liecina Finanšu izlūkošanas dienesta (FID) informācija.

55% no šogad ierosinātājiem kriminālprocesiem ir par autonomiem noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas nodarījumiem.

Šogad arī pieaudzis arī kriminālvajāšanai nodoto kriminālprocesu skaits - 2019. gada pirmajā pusgadā tie bija 27 kriminālprocesi par 40 noziedzīgiem nodarījumiem. Salīdzinot 2018. gada pirmajā pusgadā kriminālvajāšanai nodoti astoņi kriminālprocesi par astoņiem noziegumiem.

Šogad Latvijā visizplatītākie predikatīvie noziedzīgie nodarījumi, kuru rezultātā iegūtie līdzekļi vēlāk tiek legalizēti, ir noziedzīgi nodarījumi nodokļu jomā un tautsaimniecībā, krāpšanas un kukuļošanas.

Šogad sākti 22 kriminālprocesi par izvairīšanos no skaidras naudas deklarēšanas jeb pārvadāšanu pāri Latvijas robežai. Tas ir par 90% vairāk salīdzinājumā ar 2018. gada pirmo pusgadu.

Lai uzlabotu finanšu noziegumu apkarošanas efektivitāti un nodrošinātu ātru un koordinētu abpusējās informācijas apmaiņu, 2019. gada pirmajā pusgadā notikušas 35 publiskās privātās partnerības tikšanās. Iesaldēto līdzekļu apjoms lietās, kur notikušas publiskās privātās partnerības sanāksmes, ir aptuveni 49 miljoni eiro.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu