"Iemetu simts gramus un braucu mājās." Sarkaņu pagasta vadītājs atkal pieķerts reibumā pie stūres (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Auto avārija. Ilustratīvs attēls
Auto avārija. Ilustratīvs attēls Foto: Pixabay

Madonas novada Sarkaņu pagasta pārvaldes vadītājs Andris Simtnieks vairākas reizes pieķerts braucam alkohola reibumā. Šoreiz vīrietim konstatētas divas promiles alkohola un atkārtoti atņemta vadītāja apliecība, ziņo raidījums "Bez Tabu". 

Šī nav pirmā reize, kad Andris Simtnieks reibumā vadījis auto.

18. septembrī vīrietis esot iekļuvis avārijā, vadot pašvaldībai piederošu auto. 

Pats Simtnieks nenoliedz, ka stūrējis pašvaldībai piederošu automašīnu alkohola reibumā. Automašīna atrodoties kādā servisā Madonā, kura nosaukums netiek atklāts.

Simtnieks stāsta, ka 18. septembrī pēc darba devies pie paziņas. Esot iedzēris “simts gramus” un ap pulksten 19.30 devies mājās. Netālu no Madonas uz ceļa Gulbene-Madona-Pļaviņas viņš, esot alkohola reibumā pie stūres, ietriecies braucošā sabiedriskajā pasažieru autobusā, veicot apdzīšanas manevru. Apdzenot priekšlaicīgi iebraucis atpakaļ joslā, uztriecies otram transportlīdzeklim, tādējādi apdraudot ne vien sevi, bet arī tos, kuri atradās autobusā. Par laimi, cietušo nebija.

"Biju tā kā saguris. Nezinu, vai iemigu vai kā. Apdzenot autobusu, aizķēru mazliet," saka Simtnieks. 

Uz jautājumu, vai pats būtu saucis policiju pēc ceļu satiksmes negadījuma, Sarkaņu pagasta pārvaldnieks atbild: “Es būtu sagaidījis autobusu. Tad vai nu vienotos, vai sauktu policiju.”

"Ja godīgi, es biju simts gramus iedzēris. Braucot uz mājām, nobraucu lejā uz darbnīcām, kur satiku cilvēku, kurš vienai iedzīvotājai sakārtoja kanalizāciju. Par to es tā kā “uzsaucu” pa simts gramiem."

Valsts policijā stāsta, ka izrakstīti vairāki protokoli: ne vien par ceļu satiksmes negadījuma izraisīšanu un braukšanu alkohola reibumā, bet arī par notikuma vietas pamešanu.

Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes pārstāve Zane Vaskāne stāsta: "2019. gada 18. septembrī Madonas novada Sarkaņu pagastā uz ceļa Pļaviņas-Madona-Gulbene notika ceļu satiksmes negadījums, kura izraisītājs atstāja ceļu satiksmes negadījuma vietu. Policija noskaidroja, ka ceļu satiksmes negadījumu izraisīja kāds vīrietis. Vadītājam tika noformēti divi administratīvā pārkāpuma protokoli. Viens par ceļu satiksmes negadījuma izraisīšanu un negadījuma vietas atstāšanu, savukārt otrs administratīvais pārkāpuma protokols par to, ka vīrietis vadīja transportlīdzekli alkoholisko dzērienu ietekmē. Dotais materiāls pārsūtīts pēc piekritības Vidzemes rajona tiesai Madonā. Uz doto brīdi nav informācijas par to, kāds būs tiesas lēmums dotajā lietā."

Darba devējam – Madonas novada domes pašvaldībai – Sarkaņu pagasta pārvaldes vadītājs Simtnieks par notikušo neziņoja uzreiz, iespējams, cenšoties slēpt grēkus. Par to, kas noticis, paziņojis vairākas dienas vēlāk, kad bijis nepieciešams izņemt sasisto automašīnu no policijas stāvlaukuma.

Madonas novada pašvaldības izpilddirektors Āris Vilšķērsts norāda, ka "Viņam bija vajadzīga pilnvara automašīnas izņemšanai no policijas stāvlaukuma. Tad arī tika sniegta informācija. Loģiski būtu, ja darba devēju informētu uzreiz, lai nav jāuzzina no kaut kurienes."

Madonas novada domes izpilddirektors Vilšķērsts stāsta, ka šī nav pirmā reize, kad policija Simtnieku pieķērusi braucam alkohola reibumā. Simtnieks to nenoliedz, informējot, ka pieķerts braucam alkohola reibumā 2013. gadā. Toreiz vīrietim konstatētas 0,6 primiles un uz gadu atņemtas tiesības. 

Vilšķērsts min, ka 2013. gadā toreizējā domes vadība piedevusi Simtniekam, par spīti tam, ka pagasta pārvaldnieka darba pienākumus ir ļoti grūti veikt bez iespējas stūrēt automašīnu.

“Bijuši arī vēl citi signāli, bet par tiem mēs nevaram spriest, jo nebija pierādījumu no policijas,” piebilst Madonas novada domes izpilddirektors Vilšķērsts.

Nesagaidot darba devēja – pašvaldības – sankcijas, Simtnieks jau uzrakstījis atlūgumu. Vīrietis dosies pensijā no 1. oktobra un sola pašvaldības automašīnu remontēt par saviem līdzekļiem.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu