"Dinamo" jaunieguvums Salāks: "Esmu ļoti priecīgs, ka beidzot nokļuvu Rīgā"

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aleksanders Salāks
Aleksanders Salāks Foto: www.hclokomotiv.ru

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandas Rīgas "Dinamo" sastāvu otrdien oficiāli papildināja čehu vārtsargs Aleksanders Salāks, kurš dalījās arī ar saviem iespaidiem par hokeju Rīgā, vēsta kluba mājas lapa.

32 gadus vecais vārtsargs aizvadītajā sezonā pārstāvēja KHL klubu Jaroslavļas "Lokomativ", kur izdevās uzrādīt labus rezultātus - 20 spēlēs tika atvairīti 92,2% no pretinieku metieniem, kā arī spēlē zaudētas tikai 1.86 ripas.

Hokejists neslēpj prieku par sadarbības uzsākšanu ar Rīgas "Dinamo".

"Ar Dinamo Rīga komandu man bija sarunas jau iepriekš. Esmu ļoti priecīgs, ka beidzot nokļuvu Rīgā. Jā, šobrīd komandai nesekmējas, bet pēc kritumiem vienmēr nāk kāpums. Galvenais ir nenokārt galvu un atdot visus spēkus. Ieguldītais darbs vienmēr nāk atpakaļ."

Čehu vārtsargs kā vienu no galvenajiem plusiem spēlēšanai Rīgā piemin tieši skatītāju skaļo atbalstu.

"Rīga ir ļoti laba pilsēta. Līdzjutēji ir skaļi. Arēnā Rīga atmosfēra ir lieliska. Pat iepriekš, spēlējot kā pretinieks, bija ļoti patīkami. Cilvēki šeit ļoti mīl hokeju." 

Čehu vārtsargu, pēc paša teiktā, no iešanas laukumā attur vairs tikai formalitātes: "Nevaru sagaidīt, kad došos uz ledus. Vispirms jāsakārto dažādas lietas – medicīna, papīri. Ar to tiksim galā un ķeršos pie darbiem. Esmu noilgojies pēc hokeja." 

Halāks savas karjeras laikā ir pārstāvējis arī tādus KHL klubus kā Sanktpēterburgas "SKA" un Novosibirskas "Sibir". Statistikas ziņā spēcīgāko sezonu KHL vārtsargs aizvadīja 2015-2016. gadā pārstāvot "Sibir" komandu. Šajā sezonā 52 spēlēs atvairīja 93,8% no pretinieku metieniem, kā arī vidēji spēlē zaudēja tikai 1,89 vārtus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu