Dobelē policija trīs stundas atrunā vīrieti no pašnāvības mēģinājuma (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Glābšanas dienests. Ilustratīvs attēls.
Glābšanas dienests. Ilustratīvs attēls. Foto: Sintija Zandersone/LETA

Dobelē pirmdien, 14. oktobrī, kāds vīrietis uzrāpies katla mājas tornī un draudējis izdarīt pašnāvību. Dobeles daļas ugunsdzēsēji saņemuši zvanu un devušies uz notikuma vietu, vēsta raidījums "Degpunktā". 

Notikuma vietā ugunsdzēsēji sasniedza vīrieti, bet glābēji trīs stundas vīrieti turēja, lai viņš nevarētu nolēkt. Policijas pārrunu veicējs un glābšanas dienesta vīri centās jaunekli nomierināt un atrunāt no pašnāvības. 

Nonākot lejā atklājās, ka potenciālais pašnāvnieks ir kāds 28 gadus vecs puisis. Ja vīrietis izrādīsies garīgi vesels, tiks domāts arī par viņa sodīšanu.

Neviens no glābšanas dienesta darbiniekiem neatceras gadījumu, ka kāds būtu mēģinājis kāpt katlu mājas tornī. Tas nav tik viegli izdarāms, taču darba dienas vidū vārti uz objektu stāv vaļā, lai katla mājai varētu piekļūt transports. 

Glābēji un policisti aicina cilvēkus nespēlēties ar savu dzīvību un netērēt operatīvos resursus. Ja nepieciešama palīdzība, tad jāmeklē psihologs vai psihoterapeits. Īslaicīgas pārrunas jau šādā ekstrēmā situācijā, tāpat neatrisina ilgstoši krātas problēmas.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu