Uz mašīnām krītoši koki un izpostīta kapsēta. Pēdējo divu gadu spēcīgākā vētra radījusi pamatīgus bojājumus Ķekavas pusē

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Vētras nolauzts koks. Ilustratīvs attēls.
Vētras nolauzts koks. Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

Svētdien, 27. oktobrī, Latvijā plosījās vētra, kas bijusi spēcīgākā pēdējo divu gaidu laikā. Tā nodarījusi plašus postījumus daudzviet, īpaši Vidzemē, gāzusi kokus un radījusi bojājumus cilvēku īpašumiem, 28. oktobrī vēstīja "LNT Ziņas".

Koki krituši arī uz braucošām automašīnām, tādēļ vētras postījumi varēja būt letāli arī cilvēkiem, sacījuši glābēji. Par laimi neviens nav gājis bojā.

Tomēr Ķekavas novadā, netālu no Plakanciema, lai izvairītos no krītošās egles, kas gāzusies pāri ceļa,, kāds autovadītājs bija spiests iebraukt pretējā grāvī, vēstīts raidījumā.

"Pašu spēkiem bija tikuši ārā no transportlīdzekļiem, līdz VUGD un mēs bijām ieradušies notikuma vietā," žurnālistiem pastāstīja Ķekavas Reģionālās pašvaldības policijas vadītājs Māris Bomiņš.

Automašīnas šoferis un pasažieris nogādāti slimnīcā, tomēr būtiskas traumas viņiem neatklāja.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) spēcīgā vēja postījumu dēļ svētdien saņēma 170 izsaukumus, no tiem 130 tieši Vidzemē, Rīgā un Pierīgā.

"Koki nolūzuši uz automašīnām, aizķēruši ēku jumtus vai nolūzuši ļoti tuvu ēkām, bija izsaukumi, ka koki uzkrituši uz elektropārvades līnijām un ar vēju atrautas ēku fasādes daļas," "LNT Ziņām" norādīja VUGD pārstāve Inta Palkavniece.

Vētra postījumus nodarījusi arī padomju karavīru kapos Ķekavā. Pirmdien aktīvi likvidētas sekas, taču esot jau skaidrs - kapu atjaunošanā būs jāiegulda līdzekļi. Šie spēcīgā vēja postītie karavīru kapi atrodas Ķekavas pašvaldības uzraudzībā, un jau tuvākajā laikā sākšoties darbs pie to atjaunošanas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu