"Apsēstā" namā ASV aiz izklaides fasādes tiekot slēpts "moku kambaris" (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Pixabay

Gandrīz 100 000 cilvēku parakstījuši tiešsaistes petīciju, lai tiktu slēgts "Makkeimija savrupnams" - savdabīgs tūrisma objekts Tenesī štatā ASV, kas tiek reklamēts kā "apsēsts nams". Petīcijas autors gan apgalvo, ka aiz izklaides fasādes tiek slēpta vieta, kurā apmeklētāji tiek brutāli spīdzināti.

"Makkeimija savrupnama" mājaslapā rakstīts, ka tur netiekot piedāvāta standarta "apsēstās mājas" pieredze, bet apmeklētāji varēs "piedzīvot paši savu Šausmu Filmu". Brīdināts, ka tūres ilgums var sasniegt 10 stundas, katrs viesis tiks "mentāli un fiziski izaicināts, līdz sasniegs savu lūzuma punktu".

Pirms tūres uzsākšanas apmeklētājiem jāiziet fiziskā pārbaude, jāveic narkotiku tests, jāparaksta 40 lappuses gara vienošanās un jānoskatās divas stundas gara filma, kurā redzams teju katrs cilvēks, kas pēdējo divu gadu laikā mēģinājuši to iziet. Tam, kurš tūri izies, tiek solīti 20 000 ASV dolāru. Līdz šim tas nevienam nav izdevies.

Taču citi apgalvo, ka savrupnams patiesībā esot "nolaupīšanas un spīdzināšanas māja". Mājaslapā "change.org" ievietotajā petīcijā rakstīts, ka nama darbinieki veicot "skrīningu, lai izvēlētos visvājākos, vieglāk manipulējamos cilvēkus". Ja tiekot uzskatīts, ka ar apmeklētāju nebūs viegli manipulēt, viņš netiekot ielaists.

Iepriekš mājas īpašnieks izmantojis dažādas likuma nepilnības, lai izvairītos no soda. Piemēram, ilgstoši neesot izmantoti "drošības" vārdi. Un pat tagad, kad tie ieviesti, nama darbinieki tos neņemot vērā pat pēc vairākkārtējas atkārtošanas. Kāds vīrietis ticis spīdzināts tik smagi, ka darbinieki pārtraukuši tikai pēc tam, kad viņš zaudējis samaņu, jo viņi domājuši, ka apmeklētāju nogalinājuši.

40 lappušu garā vienošanās, kas apmeklētājiem jāparaksta, lietojot vārdu "apmelošana" (angliski - "libel") vārda "atbildīgs" vietā (angliski - "liable"). Taču patiesībā vienošanās parakstīšana jebkurā gadījumā nama darbiniekiem nedod tiesības izrīkoties tā, par ko viņi tiek apsūdzēti, atsaucoties uz vairākiem vietnes "Reddit" lietotājiem, kuri bijuši "Makkeimija savrupnamā", raksta petīcijas autors.

Apmeklētājiem ap galvu tiekot līmēta izolācijas lente, viņus piespiežot ēst dažādas lietas. Viņi arī tiekot spīdzināti ar ūdeni ("waterboarding") un slīcināti. Esot ziņots arī par seksuāla rakstura uzbrukumiem. Nama īpašnieks mēdzot algot cilvēkus, kam ir vardarbīgu un seksuāla rakstura noziegumu vēsture.

Apmeklētājiem arī tiekot injicētas vai iebarotas dažādas apšaubāmas izcelsmes vielas, kas izraisot halucinācijas.

Nama īpašnieks Rass Makkeimijs sabiedrības kritiku izpelnījies un uzmanības centrā nonācis jau iepriekš. Viņa savrupnams parādījies arī "Netflix" dokumentālajā seriālā "Dark tourist".

Petīcija piesaistījusi vairāku ASV laikrakstu uzmanību. "The Washington Post" sazinājās ar Makkeimiju, kurš pastāstījis, ka viņš "nevēloties apstiprināt vai noliegt, kas no petīcijā rakstītā ir patiesība", bet ne spīdzināšana, ne citas nelegālas aktivitātes neesot tūres sastāvdaļa. Likumsargi uzmanot savrupnamu, un Makkeimijis regulāri viņiem paziņojot, pirms jauni dalībnieki uzsākot tūri, gadījumam, ja viņi pēc tās sūdzēsies.

Makkeimijs gan apstiprināja, ka izmantojot dažādas mentālās tehnikas, piemēram, hipnozi, lai pārliecinātu cilvēkus, ka viņi piedzīvo to, ko patiesībā nepiedzīvo. Viņš arī filmējot katru apmeklējumu, lai varētu pierādīt, kas tā laikā ir vai nav noticis.

Savrupnams esot interaktīva pieredze, stāstīja Makkeimijis. Cilvēki netiekot spīdzināti ar ūdeni, piemēram, tomēr izmantojot hipnozi un citas mentālās tehnikas, viņš iedēstot šo domu cilvēku prātos.

"Ja tu esi gana labs un vari tikt cita paurī tā, kā es to varu, es varu likt ļaudīm ticēt visam, kam es gribu, lai viņi tic," stāstīja Makkeimijs.

Mekkeimijs esot 23 gadus dienējis jūras kājniekos un strādājot par dziedātāju kāzās, savrupnama biznesu uzsācis kā viņa teatrālās pagātnes mīlestības pret apsēstajām mājām krustojumu. 30 gadu laikā "Makkeinija savrupnamu" neviens neesot izgājis.

Vīrietis esot pieradis pie kritikas un regulāri saņemot pat nāves draudus, Makkeimijs pastāstīja "Insider".

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu