Medijs: "Mavericks" neprot pareizi izmantot Porziņģi (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis pret Dvaitu Hovardu
Kristaps Porziņģis pret Dvaitu Hovardu Foto: AP/Scanpix

Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) komanda Dalasas "Mavericks" šo sezonu ir iesākusi ļoti labi, sešās spēlēs izcīnot četras uzvaras. Arī abi komandas līderi Luka Dončičs un Kristaps Porziņģis, bet vietējais Dalasas "Dallas Sports Fanatic" Dereks Kērbijs, piedāvā argumentus, kāpēc latvieša sniegums varētu būt vēl labāks.

"Mavericks" jaunais eiropiešu duets šogad demonstrē ļoti labu sniegumu. Slovēnis Luka Dončičs vidēji spēlē atzīmējas ar 26,7 gūtiem punktiem, 10,3 atlēkušajām bumbām un 9,5 piespēlēm. Tikmēr Porziņģis ir ieņēmis "otrās vijoles" lomu ar vidēji spēlē gūtiem 20,5 punktiem, 9,5 izcīnītām bumbām un 2,2 rezultatīvām piespēlēm. 

Īpaši izcelt ir vērts tieši slovēņu uzlecošo zvaigzni Luku Dončiču, kurš pavisam noteikti šogad debitēs visu zvaigžņu spēlē, ja komanda turpinās uzvarēt un individuālā statistika ievērojami nesamazināsies.

Porziņģa sniegums ir pielīdzināms Ņujorkā redzētajam, bet bet ASV apskatnieki uzskata, ka tas varētu būt vēl labāks. Problēma šobrīd slēpjas Porziņģa nepietiekamā iesaistē.

"Ja "Mavericks" sniegumā šobrīd ir kāds aspekts, kas būtu pelnījis kritiku, tad tā ir Porziņģa iesaiste spēlē pašā tās sākumā. Komandas spēles veidotājs Dončičs un galvenais treneris Riks Kārlails šajā jautājumā varētu uzlabot savu sniegumu," minēja Kērbijs.

Karjeras gaitā Porziņģis visaugstāko efektivitāti ir demonstrējis tad, kad viņš spēlē tiek iesaistīts jau no paša tās sākuma. Ņujorkā Porziņģim apkārt nebija daudz augsta līmeņa spēlētāju, līdz ar to bumba jau no spēles sākuma gāja caur latviešu spēlētāju, kas viņam ļāva ieiet ritmā.

"Mavericks" situācija ir atšķirīgāka. Spēļu sākumos bieži ir novērojamas situācijas, kad ar bumbu vairāk individuāli darbojas tieši Dončičs, neļaujot latviešu uzbrucējam ieiet ritmā.

"Kritiku ir pelnījis arī Kārlails, kurš nav atradis veidu kā pareizi integrēt Porziņģi, kad latvietis pēc nomaiņas laukumā atgriežas otrās ceturtdaļas sākumā. Pat tad, kad "Mavericks" spēli sāk darbojoties caur Porziņģi, viss apstājas pēc pirmās nomaiņas," turpinājumā rakstīja Kērbijs.

Kā piemēru šai problēmai apskatnieks min spēli pret "Lakers", kuras pirmajā ceturtdaļā latvietis guva astoņus punktus, bet spēles turpinājumā latvietis pie bumbas tika reti, kas rezultējās pilnīgā ritma pazaudēšanā. Porziņģis to spēli noslēdza ar 16 punktiem.

Video: "Lakers" - "Mavericks" spēles spilgtākie momenti

Lai gan Porziņģim pēdējās spēlēs ir mazāki rādītāji gūto punktu ailītē, viņš tik un tā ir atradis veidus kā ietekmēt spēles. Latviešu spēlētājs ir vidēji spēlē 2,7 bloķētiem metieniem irotrajā visā līgā šajā statistikas rādītājā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu