Nebīsties! Sestdien Rīgas centrā būs novērojams zemu lidojošs helikopters (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Helikopters Mi-24
Helikopters Mi-24 Foto: Wikipedia.org

Sestdien, 9.novembrī, Rīgas pasažieru ostas piestātnes laukumā norisināsies Valsts robežsardzes 100. gadadienai veltītais pasākums, kura laikā pār pilsētas centru būs redzams zemu lidojošs helikopters, informēja Civilās aviācijas aģentūras (CAA) pārstāvis Aivis Vincevs.

CAA ir izsniegusi Valsts robežsardzei atļauju veikt lidojumus ar helikopteru ierobežoto lidojumu zonā EVR2. Lidojumi ar helikopteru pilsētas centrā notiks laika posmā no plkst. 9 līdz plkst. 15.30.

EVR2 ierobežoto lidojumu zona ietver teritoriju no Āgenskalna līča Pārdaugavā līdz Dzirnavu ielai pilsētas centrā un no Rīgas pasažieru ostas līdz pilsētas kanālam pie Rīgas starptautiskās autoostas.

EVR2 ir pastāvīgā ierobežoto lidojumu zona, kurā bez īpašas CAA un Nacionālo bruņoto spēku Militārās policijas atļaujas lidojumus aizliegts veikt visiem gaisa kuģiem, tostarp bezpilota gaisa kuģiem. Lidojumus EVR2 zonā, kā arī jebkurā citā zonā ar gaisa telpas ierobežojumiem, aizliegts veikt arī, ja ir saņemta CAA ilgtermiņa atļauja paaugstināta riska bezpilota gaisa kuģu lidojumiem, bet nav saņemta papildu atļauja lidojumu veikšanai konkrētajā zonā.

Aģentūrā norādīja, ka, nesaņemot visas atļaujas lidojumu veikšanai, tālvadības pilotam par šāda lidojuma veikšanu iestājas atbildība saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksu. Šogad CAA ir izskatījusi 19 administratīvo pārkāpumu lietas, kas ierosinātas par nesankcionētu un neatbilstošu bezpilota gaisa kuģu lietošanu. Par šādu pārkāpumu var tikt piemērots naudas sods no 150 līdz 3000 eiro.

Vienlaikus tālvadības pilotiem, kuri neievēro bezpilota gaisa kuģu lietošanas noteikumus, un veic nesaskaņotus lidojumus ar dronu jārēķinās, ka viņu drons var tikt izņemts līdz administratīvā pārkāpuma lietas apstākļu noskaidrošanai.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu