Ķīnā divi cilvēki saslimuši ar īpaši bīstamu un nāvējošu mēra veidu (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Pixabay

Ķīnā divi cilvēki saslimuši ar pneimonisko mēri - retu, bet ļoti lipīgu slimību, kas ir nāvējoša, ja netiek ārstēta.

Abi saslimušie tie ārstēti Pekinas centrālajā slimnīcā, paziņoja vietējās varasiestādes.

Pacienti ir no Iekšējās Mongolijas, tiešsaistē izplatītā paziņojumā informēja amatpersonas, uzsverot, ka "ir veikti atbilstoši prevencijas un kontroles pasākumi".

Ķīnas varasiestādes ir informējušas Pasaules veselības organizāciju par konstatētajiem mēra gadījumiem. "Plaušu mēra inficēšanās riski ir ciešos kontaktos, un mums zināms, ka tādi tiek uzraudzīti un pārvaldīti," norādīja organizācijas koordinators Ķīnā Fabio Skano.

Pneimoniskais mēris var izraisīt nāvi 24-72 stundu laikā, un tas ir "visbīstamākais no visiem mēriem", liecina Pasaules veselības organizācijas dati. Buboņu mēris ir mazāk bīstams.

Pasaules veselības organizācijas mājaslapā norādīts, ka pneimoniskais mēris ir ļoti lipīgs un "var izraisīt plašu epidēmiju cilvēku savstarpējos kontaktos pilienu veidā gaisā". Slimības simptomi ietver drudzi, drebuļus, vemšanu un nelabu dūšu.

Ķīnas sociālās saziņas vietnē "Weibo" cenzori atcēla mirkļbirku "Pekinā apstiprina mēra ārstēšanas gadījumus", lai kontrolētu sarunas un izvairītos no panikas par šo tēmu.

"Putnu gripa gaiļa gadā... cūku mēris cūkas gadā," rakstīja kāds vietnes lietotājs, piebilstot, ka pēc ķīniešu tradicionālā kalendāra "nākamais ir žurkas gads... mēris tuvojas". Mēra mikrobu "Yersinia pestis" cilvēki var iegūt no inficētām žurkām ar blusu starpniecību.

2014.gadā Ķīnas ziemeļrietumos, Gaņsu provincē, kāds vīrietis mira no mēra un karantīnā tika nogādāts 151 cilvēks.

Jumeņā, kur dzīvoja mirušais, ir 30 000 iedzīvotāju, un policija pa pilsētas perimetru bloķēja ceļus, lai nepieļautu inficētu personu izkļūšanu no pilsētas.

Ķīnas Nacionālās veselības komisijas dati liecina, ka no 2014.gada līdz šā gada septembrim no mēra valstī miruši pieci cilvēki.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu