Ugunsdzēsējs, kurš izglāba potenciālu pašnāvnieci, piepilda sapni un stums Melbārža pilotēto bobu (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Rīgas reģiona pārvaldes ugunsdzēsējs glābējs Tomass Jaunzems atbild uz žurnālistu jautājumiem svīnīgā pasākuma laikā Rīgas reģiona pārvaldes 8.daļas depo telpās, pēc apbalvojuma saņemšanas par cilvēka dzīvības izglābšanu.
Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Rīgas reģiona pārvaldes ugunsdzēsējs glābējs Tomass Jaunzems atbild uz žurnālistu jautājumiem svīnīgā pasākuma laikā Rīgas reģiona pārvaldes 8.daļas depo telpās, pēc apbalvojuma saņemšanas par cilvēka dzīvības izglābšanu. Foto: Evija Trifanova/LETA

Ugunsdzēsējs Tomass Jaunzems, kas plašāku sabiedrības ievērību ieguva, izglābjot krītošu pašnāvnieci, piepildījis kādu savu sen lolotu sapni, sociālajā vietnē "Facebook" raksta žurnālists Arnis Krauze.

"Pirms gada šajā laikā filmēju stāstu par ugunsdzēsēju Tomasu Jaunzemu, Latvijas lepnumu. Viņš aiz kājām spēja saķert pašnāvnieci un arī citu iemeslu dēļ tika kolēģu novērtēts.

Pirms gada Tomass man stāstīja, ka viņam ir liels sapnis un stiprs mērķis - pierādīt sevi fiziski un iekļūt Latvijas bobsleja komandā.

Šodien Tomass atrakstīja, ka lielā konkurencē iekļuvis kandidātu komandā un jau pirmajās Eiropas sacensībās stiprais ugunsdzēsējs stums paša Melbārža pilotēto četrinieku. Lai mums lepnums arī par bobslejistu Jaunzemu," sociālajā vietnē "Facebook" raksta žurnālists Arnis Krauze.

Video: Glābēji noķer no dzīvojamās mājas loga krītošu cilvēku

Kā vēstīts, 2018. gada maija beigās VUGD saņēma izsaukumu uz kādu daudzdzīvokļu namu, kur pastāvēja aizdomas, ka cilvēks grasās izlēkt pa ceturtā stāva logu. Ieradušies notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji apzinājās: ja mēģinās iekļūt dzīvoklī, cilvēks, visticamāk, izlēks pa logu.

Pateicoties kaimiņu atsaucībai, ugunsdzēsēji-glābēji varēja iekļūt stāvu zemāk esošajā dzīvoklī un sagatavoties pārķert šo cilvēku kritienā. Kamēr viens ugunsdzēsējs glābējs pie loga gaidīja kritienu, otrs nodrošināja to, lai glābēji pārtvēruši var stingri noturēt krītošo cilvēku.

Tikmēr arī ugunsdzēsēji glābēji no ēkas jumta ar alpīnisma aprīkojumu centās piekļūt cilvēkam uz palodzes, bet pamanīja, ka cilvēka rokas ir noslīdējušas un viņš jau krīt.

Stāvu zemāk esošajiem ugunsdzēsējiem glābējiem izdevās noķert kritienā esošo cilvēku aiz kājām un pa logu ievilkt drošībā.

Kā LNT raidījumam "Degpunktā" norādīja VUGD darbinieks Tomass Jaunzems:

"Man bija rīkojums doties uz 3. stāvu. Ja nu kas, mēģināt šo sievieti notvert, ja nu viņa izdomā lēkt. Kad atvērām logus vaļā, paskatījos uz augšu – viņa jau grasījās lēkt, pamainīja pozu un skaitīja sekundes. Vēl mirklis un viņa būtu kritusi lejā."

Tomass uzsver, ka sievietes izglābšana ir ne tikai viņa, bet arī viņa kolēģu nopelns.

Izglābtā sieviete pēc incidenta nodota nodota mediķu rokās.

VUGD darbinieku paveikto atzinīgi novērtējis ne tikai dienesta priekšnieks, bet arī iekšlietu ministrs.

Par drosmīgu un pašaizliedzīgo rīcību glābējus paredzēts apbalvot.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu