ASV māte apsūdzēta savu bērnu pakāršanā mājas pagrabā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Liza Snaidere
Liza Snaidere Foto: Bill Uhrich / AP

Kādai Pensilvānijas iedzīvotājai pirmdien, 2. decembrī, tika izvirzīta apsūdzība par divu savu bērnu slepkavībām vairāk nekā divus mēnešus pēc tam, kad viņi tika atrasti pakārušies pie sijas ģimenes pagrabā, paziņoja varas iestādes, vēsta medijs "Telegraph".

36 gadus vecā Liza Snaidere, kura tika arestēta savās mājās Albānijas pilsētiņā Pensilvānijā, policijai bija paziņojusi, ka viņas astoņus gadus vecais dēls ticis terorizēts skolā un tāpēc izdarījis pašnāvību.

Bet izmeklēšanā netika atrasti pierādījumi tam, ka zēns ticis apcelts vai iebiedēts, kā arī zēnam bija fiziska invaliditāte, kas nozīmē, ka viņam būtu gandrīz neiespējami tikt līdz sijai pagrabā un pakārties, sacīja prokurori.

"Astoņus gadus veci cilvēki, cik es zinu, neizdara pašnāvību," preses konferencē sacīja advokāts Džons T. Adamss. "Tātad, protams, mums bija jautājumi."

"Liza Snaidere noliedz savu bērnu nogalināšanu un apgalvo, ka viņi izdarīja pašnāvību," viņas advokāts Deniss G. Čārlzs pirmdien nekavējoties atbildēja uz visiem komentāru pieprasījumiem.

Policijai tika paziņots par bērnu pakāršanos 23. septembrī, kad Snaidere viņiem piezvanīja ap plkst. 16.30 un sacīja, ka atradusi divus no saviem bērniem pagrabā, pakārušos pie sijas.

Pēc vienpadsmit minūtēm ieradās neatliekamās palīdzības darbinieki. Tika konstatēts, ka astoņus gadus vecajam Koneram un četrus gadus vecajai Brinlijai bija pilnībā apstājusies sirds. Viņi "pakārās" nostieptā kabelī, kas bija paredzēts pavadiņai sunim.

Bērni tika reanimēti, bet trīs dienas vēlāk tika pasludināti par mirušiem, sacīja Adamss.

Snaidere policijai sacīja, ka 22. septembrī viņa ir pasūtījusi kabeli sava suņa pavadiņai un viņa to bija paņēmusi no lielveikala uz mājām uz pāris stundām izmēģināt, pirms viņas bērni to bija atraduši un pakārušies.

Izmeklēšanas laikā sieviete policijai skaidroja, ka Koners tika terorizēts skolā un vairākkārt teicis, ka vēloties nomirt. Viņa arī teica, ka nedēļu pirms incidenta viņš viņai teicis, ka "es būtu jau sevi nogalinājis, bet es baidos doties prom viens pats".

Tomēr Adamss norādīja uz pretējo. Videoierakstā no skolas autobusa, ar ko brauca mājās arī Koners, viņš izskatījās gluži "laimīgs bērns".

Pēc sarunas ar Snaideres 17 gadus veco dēlu, kurš arī dzīvo ģimenes mājās, kā arī ar skolas darbiniekiem, klasesbiedriem un citiem ģimenes locekļiem izmeklētāji neatrada nekādas pazīmes, ka astoņgadniekam būtu bijušas pašnāvnieciskas tieksmes.

Ergoterapeits, kurš skolā strādāja ar zēnu, izmeklētājiem teica, ka bērnam ir slikta acu-roku koordinācija un viņam ir grūti saspiest kopā rādītājpirkstu ar īkšķi. Ārsts norādīja, ka bērnam bija grūtības pat sasiet savas kurpju šņores.

Viens no sievietes draugiem izmeklētājiem pastāstīja, ka trīs nedēļas pirms bērnu nāves Snaidere bija teikusi, ka viņa ir nomākta, nevar piecelties no gultas un vairs nerūpējas par saviem bērniem.

Izmeklētāji no Snaideres mājas konfiscēja mobilo tālruni, divus "iPad" planšetdatorus un klēpjdatoru. Ierīces atklāja, ka dienu pirms šīs epizodes sieviete internetā bija meklējusi informāciju pēc atslēgas vārdiem "Pakārties" un "Īss kritiens/vienkārša pakāršana", kas saskaņā ar tiesas dokumentiem aprakstīja, kā efektīvi kādu pakārt.

Adamss norādīja, ka bērnu un jauniešu dienests 2014. gadā divus bērnus atņēma no sievietes apgādības, atdodot tos atpakaļ vien 2015. gada februārī. Viņš nekomentēja bērnu izņemšanas no ģimenes iemeslus.

Snaidere ne tikai ir apsūdzēta bērnu slepkavībās, bet arī par dzimumakta veikšanu ar dzīvnieku, kā arī par cietsirdīgu izturēšanos pret dzīvniekiem pēc tam, kad policisti viņas "Facebook" sarakstēs atraduši foto, kur viņa redzama ar suni.

"Šī bija ļoti grūta izmeklēšana," sacīja Adamss. "Jebkurā brīdī, kad kādam no mums ir jāizmeklē lietas, kas saistītas ar nevainīga bērna ļaunprātīgu izmantošanu vai nāvi, tas mūs ļoti smagi iedragā."

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu