ASV kāds lācis mājas pagrabā iekārtojas uz ziemas miegu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Pexels

Kalifornijā kāds lācis pa vēdlodziņu ielīdis mājas pagrabā, lai tur pārlaistu ziemas miegu, ziņo "Boredpanda".

Daudzi cilvēki izjūt nepatiku dodoties uz savas mājas pagrabu. Tas ir saprotami, nav nekāds prieks doties uz mazu, tumšu telpu. Izrādās, ka lāči šādās vietās labprāt pavada savu ziemas miegu. Kāds ķepainis Amerikā atrada neaizslēgtu pagrabu un uzskatīja to par lielisku vietu savai ziemas migai. 

Jau novembra sākumā kāda ģimene Kalifornijā sāka dzirdēt dīvainus trokšņus, kuri nāca no viņu mājas pagraba. Ģimene aplūkojot savu pagrabu un ieklausoties skaņās, secināja, ka tur noteikti ir iekļuvis kāds liels dzīvnieks, visdrīzāk lācis.

Dzīvnieks pagrabā, visticamāk, iekļuvis pa vēdlodziņu, kuru ģimene bija atstājusi vaļā. Pāris nolēmis, ka lācis draudzīgā veidā ir jādabū no pagraba prom. Tādēļ sazinājušies ar "BEAR League", kas ir bezpeļņas brīvprātīgo organizācija Kalifornijā, kura rūpējas, lai lāči būtu drošībā un sev atbilstošā vidē. 

"BEAR League" izpilddirektore Annija Brianta apsolījusi, ka ieradīsies nākamajā dienā un palīdzēs lācim droši izkļūt no pagraba. 

Uz laiku savādās skaņas no pagraba ir apklusušas un pāris nodomāja, ka lācis pats ir izvācies. Vēdlodziņš ticis aizvērts, lai neviens cits zvērs neiemitinātos pagrabā. Taču patiesībā dzīvnieks nekur nebija aizgājis, tikai tagad tas bija pagrabā ieslēgts. 

"Cilvēki bija tik jauki, viņi nevēlējās, ka lācim notiek, kas ļauns. Viņi jutās slikti, ka lāci pa nakti ieslēguši," stāstījusi Brianta.

Organizācija, kuri ar šādām situācijām nodarbojas visu laiku, zināja, ko darīt. Brianta atrada citu ieeju pagrabā, lai varētu piekļūt pie lāča nepamanīta. Tad viņa lāci sabiedēja, lai tas mestos bēgt un izrāptos no pagraba. 

Viņa lika ģimenei ziņot, kad dzīvnieks būs izrāpies, taču tas nenotika. Viņa pati izlīda no pagraba, lai pārliecinātos, kas noticis. Tieši tajā brīdī arī lācis izlēmis pagrabu pamest.

Sākumā dzīvnieks izskatījies apjucis un nav sapratis, ko darīt tālāk, bet pēc neilga brīža tas aizskrējis. Brianta sacījusi, ka lācis ir vietējais un viņai prieks, ka spējusi palīdzēt.

"Mēs viņu pazīstam, viņš ir iemīļojis meksikāņu restorānu izgāztuves," smejoties piebildusi sieviete.

Organizācijas izpilddirektore atgādinājusi, ka lāči šajā laikā meklējot vietu, kur nosnausties, tāpēc cilvēkiem vajadzētu aizvērt jebkuras ejas, pa kurām dzīvnieki varētu ielīst pagrabā vai mājā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu