"Saņem, sīkā ku*e." Kā Kobe Braients reiz iesaistījās dūru cīņās ar milzi Onīlu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Šakils Onīls un Kobe Braients
Šakils Onīls un Kobe Braients Foto: AFP / Scanpix

Šakīls Onīls un Kobe Braients ir divi no visu laiku labākajiem spēlētājiem Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) vēsturē. Šis duets kopā izcīnīja trīs čempiona titulus, bet viņu attiecības ne vienmēr bija raksturojamas kā draudzīgas.

Tagad abi slavenie basketbolisti jau ilgāku laiku ir beiguši savas spēlētāja gaitas spēlētāja gaitas un vairākkārt publiski ir atzinuši, ka viņu nesaskaņas ir pagātnē. 

Bet pagātnē šīs nesaskaņas patiešām bija nopietnas, kas galu galā noveda pie abu lielisko spēlētāju šķiršanās. Onīls Maiami "Heat" rindās spēja izcīnīt vēl vienu titulu, savukārt, Braientam bez milzu centra palīdzības izdevās izcīnīt divus čempionu gredzenus.

Abi spēlētāji bija gatavi viens otru izaicināt jo no paša viņu sadarbības sākuma. Kad Braientam bija vien 19 gadi abi auguma aprisēs nesalīdzināmie spēlētāji viens ar otru iesaistījās dūru cīņās.

"Mēs aizvadījām treniņu un spēlējām katras savā komandā. Tava komanda bija vadībā un es no tevis vairākkārt dzirdēju frāzi: "Saņem, sīkā ku*e, saņem." Pagāja kāds laiciņš līdz es sapratu, ka tu runā ar mani," ESPN rīkotajā abu spēlētāju publiskā izlīguma sarunā atcerējās Braients.

Braients, saprazdams, ka komandas biedrs viņu cenšas ietekmēt, nolēma nepadoties un atbildēja, ka Onīls vairāk nespēs gūt punktus. Konflikta turpinājumu vislabāk aprakstīja pats Braients.

"Kad pateicu, ka tu vairāk negūsi punktus, atbildēji ar "Ko tu man vari padarīt?" Es atbildēju ar to pašu un nākošais, ko es redzēju, bija šī milzīgā dūre, kas lidoja manas sejas virzienā," smejoties atcerējās Braients.

Braients, protams, atbildi parādā nepalika un, pēc izvairīšanās no Onīla "vesera", mēģināja centra spēlētājam atbildēt arī ar savu sitienu, taču konfliktā iejaucās citi komandas biedri, kuri abus karsoņus izšķīra.

Atskatoties uz šo epizodi, leģendārais "Lakers" aizsargs atzina, ka tajā dienā starp viņu un Onīlu izveidojās savstarpēja cieņa. "Tagad es domāju, ka biju, iespējams, stulbākais padsmitnieks pasaulē. Bet apzinos, ka mēs abi viens pret otru ieguvām cieņu. Jā, starp mums bija vēl daudz nesaskaņu, bet tajā dienā es un arī tu saprati, ka viss, ko mēs gribam, ir uzvarēt. Un to mēs arī paveicām."

Onīls savas karjeras laikā izcīnīja četrus čempiona titulus un vidēji spēlē izcēlās ar 23,7 punktiem un 10,9 atlēkušajām bumbām. 2014. gadā centra spēlētājs tika iekļauts basketbola slavas zālē.

Kobe Braients NBA aizvadīja apaļas 20 sezonas un izcīnīja piecus čempiona titulus, vidēji spēlē izceļoties ar 25 punktiem, 5,2 atlēkušajām bumbām un 4,7 rezultatīvām piespēlēm.

Video: Kobes Braienta karjeras spilgtākās epizodes

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu