Bijušajam NBA komisāram Sternam veikta smadzeņu operācija

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Deivids Sterns
Deivids Sterns Foto: AFP / Scanpix

Bijušajam Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komisāram Deividam Sternam ceturtdien pēc pēkšņas asiņošanas smadzenēs veikta operācija, paziņoja NBA.

"NBA bijušais komisārs Sterns piedzīvoja pēkšņu smadzeņu asiņošanu, kā rezultātā viņš tika nogādāts slimnīcā, kur viņam tiek veikta operācija," teikts līgas paziņojumā.

Tiek vēstīts, ka Sterns kādā Ņujorkas restorānā pēkšņi saļimis, tāpēc viņš nekavējoties tika nogādāts slimnīcā. NBA pagaidām nekomentē, kāds ir Sterna veselības stāvoklis.

Sterns NBA vadīja no 2006. līdz 2014.gadam, bet vēlāk savas pilnvaras nodeva līdzšinējam komisāram Edamam Silveram. Iepriekš no 1990. līdz 2006.gadam Sterns bija komisāra Rasa Granika vietnieks.

Sternam esot pie NBA virtuves katla teju 30 gadus, līga ieguva septiņas jaunas vienība un vēl vairākas nomainīja savu mājvietu, kā rezultātā NBA ienākumi krasi palielinājās. Spēlētāju vidējā alga šajā laika posmā no 250 000 ASV dolāru (223 000 eiro) pieauga līdz pieciem miljoniem (4,47 miljoniem eiro).

Laba vēlējumus bijušajam komisāram veltīja arī Dalasas "Mavericks" galvenais treneris Riks Kārlails. 

"Dalasas komandas domas un lūgšanas ir ar Sterna kungu," teica Kārlails. "Vēl pirms mēneša mēs kopā sēdējām viņa kabinetā Ņujorkā. Uzskatu viņu par sev tuvu draugu, kurš patiesi mīl basketbolu."

2016.gadā Sterns tika uzņemts Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Slavas zālē, bet NBA viņam pēc amata pamešanas piešķīra emeritētā komisāra titulu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu