Spēcīgais vējš nav žēlojis arī svētku egles Ventspilī un Aizkrauklē (2)

Papildināts
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Vēja nolauzti koki
Vēja nolauzti koki Foto: Ieva Leiniša/LETA

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) līdz trešdienas pēcpusdienai saņēmis aptuveni 60 izsaukumus par spēcīgā vēja radītām sekām, tostarp, nolauztiem kokiem, noskaidrots VUGD.

Līdz plkst. 16 saņemti aptuveni 60 izsaukumi un pārsvarā izsaukumi saistīti ar vēja nolauztiem kokiem uz ceļa braucamās daļas. Tāpat dažos gadījumos vējš norāvis jumta konstrukcijas.

Izsaukumi saņemti Kurzemē, Zemgales novados un Rīgas reģionā.

Informācija par cietušajiem nav.

Ventspilī stiprais vējš izpostījis divas svētku egles. Kā aģentūrai LETA stāstīja PSIA "Ventspils labiekārtošanas kombināts" sabiedrisko attiecību speciāliste Agnese Koponāne, nolauzta pilsētas galvenā egle Lielajā laukumā, kā arī apgāzta no mākslīgajiem materiāliem gatavotā egle, kas atradās pie Olimpiskā centra "Ventspils".

Patlaban pašvaldībā sasaukta sanāksme, kurā lemj par vēja nodarīto postījumu seku novēršanu. 

Informācija Aizkraukles novada domes mājaslapā liecina, ka stiprās vēja brāzmas nav izturējusi arī Aizkraukles Ziemassvētku egle. Pašvaldība aicina iedzīvotājus netuvoties eglei un nepostīt tās rotājumus. Egli pār jaunam plānots uzstādīt rīt, jo šodien to nevar darīt stiprā vēja dēļ. 

Lielākās vēja brāzmas - 27 metri sekundē (m/s) - trešdien Latvijā reģistrētas Ventspils un Salacgrīvas ostā, liecina dati no meteoroloģisko novērojumu stacijām.

Vējš plosījies ne tikai pie jūras, bet arī iekšzemes novados. Stendes novērojumu stacijā rietumu vēja ātrums brāzmās pēcpusdienā sasniedza 24 m/s, Priekuļos - 25 m/s. Stiprs vējš pūta arī Zemgalē, kur Dobelē un Staļģenē reģistrētas brāzmas attiecīgi līdz 22 m/s un 23 m/s.

Rīgā vēja ātrums brāzmās palielinājās līdz 21 m/s pilsētas centrā un līdz 25 m/s pilsētas ziemeļos pie jūras.

Liepājā maksimālais vēja ātrums brāzmās bija 22 m/s lidostā un 26 m/s ostā.

Teju visās novērojumu stacijās Kurzemē, Zemgalē un Vidzemē vēja ātrums brāzmās sasniedza 20 un vairāk metru sekundē.

Irbes jūras šaurumā vēja brāzmu spēks sasniedza pat 30 m/s, liecina dati no Serves raga Igaunijā.

Saskaņā ar informāciju no AS "Sadales tīkls" elektroapgādes atslēgumu kartes plkst. 17 bija reģistrēti aptuveni 1100 avārijas atslēgumi elektrolīnijās, visvairāk Vidzemē.

Trešdienas vakarā vējš sāk rimt, vien Latvijas austrumos vēl turpinās tā pastiprināšanās. Naktī uz ceturtdienu visā valstī vējš kļūs lēnāks, prognozē sinoptiķi.

Turpmākajās dienās, arī Ziemassvētkos, vējš būs krietni mierīgāks un brīžiem pat gaidāms bezvējš. Gaisa temperatūra vairs nepakāpsies tik augstu kā trešdien, bet arī noturīgs sals un sniegs nav gaidāms.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu