Bāriņtiesa neesot konstatējusi apstākļus, kas prasītu iejaukšanos Pirmās evaņģēliskās Jēzus draudzes locekļu ģimenēs (7)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"Svētais gans" Jānis Dāvids slēpjas no medijiem
"Svētais gans" Jānis Dāvids slēpjas no medijiem Foto: "Apollo"

Jelgavas novada Bāriņtiesa, apkopojot pieejamo informāciju, nav konstatējusi apstākļus, kas prasītu iejaukšanos Pirmās evaņģēliskās Jēzus draudzes locekļu ģimenēs, kurās aug bērni, liecina pašvaldības pārstāves Daces Kaņepones sniegtā informācija.

Pēc viņas paustā, Bāriņtiesa sadarbībā ar tiesībsargājošām iestādēm ir noskaidrojusi informāciju saistībā ar bērniem, kuru vecāki un ģimenes ir saistīti ar Pirmās evaņģēliskās Jēzus draudzi. 

"Bērnu sekmes skolā, psihoemocionālā stabilitāte, sabiedriskā aktivitāte un sociālā labklājība nekādā veidā nav radījusi aizdomas vai nepieciešamību dienestam iesaistīties ar kādām papildu darbībām," skaidroja Kaņepone.

Lai arī masu medijos izskanējis, ka daļa draudzes bērnu mēdz neapmeklēt publiskus skolas pasākumus, pašvaldībā norāda, ka tas nav iemesls, lai pievērstu dienestu uzmanību.

"Katra ģimene savu apsvērumu dēļ var savam bērnam noteikt, kur iesaistīties, piedalīties un ko neapmeklēt, jo tie galvenokārt ir brīvprātīgi pasākumi. Taču nav tā, ka šie bērni neiesaistītos, piemēram, skolas sabiedriski kulturālajā dzīvē - [viņi] tāpat apmeklē skolas pasākumus un kopīgās aktivitātes," uzsvēra vietvaras pārstāve.

Viņa arī norādīja, ka iesaiste kādā no reliģiskajām organizācijām vai garīga piesliešanās kādam konkrētam ideju virzienam ir brīva izvēle, šai gadījumā ģimeņu tiesības. Tāpēc ne Bāriņtiesai, ne citiem Jelgavas novada dienestiem nav pamata jebkādus emocionālus riskus nākotnē pieņemt kā apdraudējumu pašlaik. 

Vienlaikus Kaņepone atzina, ka pastiprinātā uzmanība šīs draudzes darbībai radījusi spriedzi un papildu emocionālu slodzi ikvienai no ģimenēm, kas draudzi apmeklē.

Jau ziņots, ka Zemgales rajona tiesa, izskatot krimināllietu, kurā saistībā ar mātes un bērna nāvi mājdzemdībās apsūdzēti vairāki Pirmās evaņģēliskās Jēzus draudzes locekļi, tai skaitā mirušās sievietes vīrs un tēvs, kā arī draudzes garīgā līdera sieva, mainījusi drošības līdzekli iepriekš apcietinātajiem apsūdzētajiem.

Apcietinājums kā drošības līdzeklis iepriekš noteikts abiem apsūdzētajiem vīriešiem. Taču ceturtdien pieņemts lēmums par drošības līdzekļa grozīšanu uz nodošanu policijas uzraudzībā, piemērojot papildus drošības līdzekli - aizliegumu izbraukt no valsts.

Tiesas priekšsēdētājas palīdze Sanita Grinšpone informēja arī, ka pēc advokātu lūguma tiesas sēdē pieņemts lēmums par lietas iztiesāšanu slēgtā sēdē.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu