Ķermeņa SOS. Signāli, kurus nevajadzētu ignorēt

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Unspalsh

Ķermenis mēdz raidīt signālus, kuri liecina, ka kaut kas nav kārtībā. Lai saglabātu veselību ir svarīgi tos atpazīt un laicīgi noreaģēt. Portāls "Postimees" nosauc signālus, kurus nedrīkstētu ignorēt.

Viens no signāliem, kuru vērts ievērot, esot slāpes. Pie slāpēm var būt vainojams paaugstināts cukura līmenis asinīs. Tas varot izraisīt nogurumu, slāpes un biežāku ūdens patēriņu, kā arī biežu urinēšanu. Cilvēkam varot rasties arī uzņēmība pret infekcijām un svara zudums.

Būtu jākonsultējas ar ārstu, ja urīnā novērojamas asinis. Asinis urīnā varot parādīties cistīta dēļ, bet tas varot būt arī rādītājs urīnpūšļa vēzim. Sākuma stadijā urīnpūšļa vēzis neizraisot regulāru asiņu parādīšanos, tāpēc svarīgi apmeklēt ārstu arī tad, ja tas noticis vienreiz.

Arī zilumi bez šķietama iemesla esot viens no ķermeņa veidiem, kā pateikt, ka kaut kas nav labi. Šādi zilumi varot rasties, ja tiek lietots aspirīns vai antikoagulants. Taču neizskaidrojami zilumi varot būt arī signāls par trombocītu trūkumu asinīs vai pat leikēmiju. Tādēļ labāk būtu konsultēties ar ārstu.

Aizsmakums, kas ilgāks par trim nedēļām esot iemesls vērsties pie ārsta, it īpaši smēķētājiem.

Svīšana naktīs esot ļoti izplatīts menopauzes simptoms, taču tam varot būt arī citi iemesli, piemēram, asins vēža limfoma.

Vēdera uzpūšanos pēc liela daudzuma ēdiena, varot uzskatīt par normālu parādību. Taču, ja šī sajūta kļuvusi pastāvīga un jūtamas arī sāpes iegurnī vai vēderā, vajadzētu konsultēties ar ārstu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu