Kurucs atgriežas starta pieciniekā, bet "Nets" cieš zaudējumu pret "Mavericks"

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rodions Kurucs pret Huanu Hose Bareu
Rodions Kurucs pret Huanu Hose Bareu Foto: EPA/Scanpix

Rodions Kurucs naktī uz piektdienu (pēc Latvijas laika) pirmo reizi šosezon Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē laukumā devās Bruklinas "Nets" komandas starta pieciniekā.

"Nets" izbraukumā ar rezultātu 111:123 (30:31, 35:29, 28:33, 18:30) piekāpās Dalasas "Mavericks" komandai, kuras sastāvā ceļgala traumas dēļ nespēlēja Kristaps Porziņģis.

Kurucs šosezon 17 spēlēs piedalījās kā "Nets" rezervists, taču šoreiz viņš laukumā devās stara pieciniekā. Pagājušajā sezonā NBA regulārajā čempionātā 63 mačos cēsnieks 46 reizes laukumā devās sākumsastāvā.

Latvijas basketbolists kopumā nospēlēja nepilnas 18 minūtes, kuru laikā izdevās gūt 8 punktus (2p. 2/4, 3p. 1/6, soda metieni 1/2).

Kurucs arī izcīnīja 3 atlēkušās bumbas, veica 3 rezultatīvas piespēles, pārtvēra 2 bumbas un saņēma 2 piezīmes.

Latvijas basketbolists ar +7 bija labākais "Nets" komandā +/- rādītājā. Proti, Bruklinas komanda iemeta par 7 punktiem vairāk nekā pretinieki, kamēr laukumā atradās Kurucs.

"Nets" rindās 19 punktus guva Spensers Dinvidijs, 14 pievienoja Džanans Musa, bet pa 11 iemeta Džo Heriss, Taurīns Prinss Vilsons Čendlers un Teo Pinsons.

"Mavericks" sastāvā Luka Dončičs guva 31 punktu, izcīnīja 13 atlēkušās bumbas un veica 7 rezultatīvas piespēles.

Vēl uzvarētājiem 25 punktus guva Sets Karijs, kurš trāpīja 5 no 5 izpildītajiem tālmetieniem, bet Maksi Klēbers iemeta 18 punktus.

Porziņģis nelielas ceļgala traumas dēļ izlaida otro spēli pēc kārtas. "Mavericks" komandai otro maču pēc kārtas nepalīdzēja arī Tims Hārdevejs junors, kurš atlabst no kājas augšstilba muskuļa savainojuma.

Līdz ar to Dalasas klubam ēdējos divos mačos nācies iztikt bez komandas otrā un trešā rezultatīvākā spēlētāja.

"Nets" patlaban ar 16 uzvarām un 17 zaudējumiem ieņem 7. vietu Austrumu konferencē, bet "Mavericks" ar bilanci 22-12 atrodas 5. pozīcijā Rietumos.

Bruklina piedzīvoja ceturto zaudējumu pēc kārtas, bet Dalasai šis ir trešais panākums pēdējos piecos mačos.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu