Ankipāns: Rezultāts mūs absolūti neapmierina (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ģirts Ankipāns
Ģirts Ankipāns Foto: Raimonds Volonts / dinamoriga.lv

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandas Rīgas "Dinamo" spēles plāns bija tāds pats kā pret Nursultanas "Baris", taču tā izpildīšana šoreiz bija kritiska, preses konferencē pēc mača teica galvenais treneris Ģirts Ankipāns.

Rīgas "Dinamo" pirmdien mājās ar 0:7 (0:4, 0:3, 0:0) cieta sagrāvi pret Jāņa Kalniņa pārstāvēto Helsinku "Jokerit", Kalniņam atvairot visus 25 rīdzinieku metienus pa vārtiem.

"Šai spēlei nebija viegli sagatavoties, jo piektdien pārspējām Sanktpēterburgas SKA ar 6:0," preses konferencē norādīja Helsinku vienības galvenais treneris Lauri Marjameki.

"Domāju, ka pierādījām, ka esam laba komanda, jo Rīgā sākām ar 4:0 pēc pirmajām 20 minūtēm. Pat, uzvarot ar 7:0, mūsu stils nemainās. Tas paliek disciplinēts, un esmu lepns par maniem spēlētājiem," piebilda "Jokerit" treneris.

"Pirms spēles teicu, ka "Jokerit" ir meistarīgākā komanda šinī līgā, un viņi to pierādīja jau iepriekšējā mačā," Ankipāns slavēja pretinieku spēku.

"Gribējām uzspiest tādu pašu spēli kā pret "Baris". Diemžēl šur tur nepietika enerģijas, koncentrācijas, varbūt pārliecības par saviem spēkiem vai bija pašpārliecinātība. Mēs nedrīkstējām tik brīvi "Jokerit" ļaut kustināt ripu. Šodien mēs to pieļāvām, un rezultāts mūs absolūti neapmierina. Lai arī kāds būtu mūsu sastāvs, ir jāspēlē daudz agresīvāk."

Šodien nespēlēja Lauris Dārziņš. "Dārziņš ir savainots. Jāveic padziļināta izmeklēšana, un pirmie signāli nav labi," bija spiests atzīt treneris.

"Dinamo" ar 31 punktu 45 spēlēs ir pirmspēdējā starp 12 Rietumu konferences komandām, bet pirmais astotnieks ir 17 punktu attālumā, līdz ar to tikšana Gagarina kausa izcīņā ir tikai teorētiska. "Jokerit" ar 60 punktiem 42 spēlēs ir ceturtā.

Rīgas hokejisti trīs mājas spēļu sēriju turpinās ar cīņām pret divām Latvijas hokejistu pārstāvētajām komandām - Jāņa Kalniņa Helsinku "Jokerit" un Artura Kuldas Čerepovecas "Severstaļ".

Rīgas "Dinamo" iepriekšējā sezonā līdz pat regulārā čempionāta pēdējai kārtai cīnījās par vietu Gagarina kausā, tomēr piekto gadu pēc kārtas Latvijas komanda palika bez KHL izslēgšanas turnīra.

Pirmajās četrās KHL sezonās rīdzinieki tika Gagarina kausa izcīņā, divas reizes sasniedzot otro kārtu, pēc tam Latvijas klubs vēl vienu reizi "play-off" spēlēja arī 2013./14.gada sezonā.

Otro sezonu pēc kārtas regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 62 spēlēm.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu