Krievijas profesors-"miesnieks" esot gatavs dalīties ar topošā romāna honorāru

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
63 gadus vecais pasniedzējs Oļegs Sokolovs
63 gadus vecais pasniedzējs Oļegs Sokolovs Foto: EPA/Scanpix

Vēsturnieks Oļegs Sokolovs, kuru apsūdz nežēlīgajā Anastasijas Ješčenko slepkavībā, plāno rakstīt romānu, ir gatavs dalīties ar topošā darba honorāru, ja viņam tiks nodrošināta pieeja datoram, vēsta portāls"360tv".

Maskavas sabiedriskās uzraudzības komisijas izpildsekretārs jautājumos par cilvēku tiesību ievērošanu piespiedu aizturēšanas iestādēs Aleksejs Meļņikovs, kurš ar Sokolovu tikās ieslodzījuma vietā, pastāstīja, ka viņš jau ķēries pie darba rakstīšanas un līdz izmeklēšanas beigām plānojot par to arī sniegt plašāku paziņojumu.

Sokolvs cers, ka vietā, kur izcietīs sodu, būs iespējams strādāt pie datora. Apmaiņā pret šādu iespēju Sokolvs būtu gatavs dalīties ar topošā romāna honorāru, pusi atdodot ieslodzījuma vietas administrācijai.

Šobrīd Sokolvs atrodas ieslodzījuma vietā, kur ir pieejama "neslikta" bibliotēka, kā arī apsūdzētā kamerā pieejams televizors.

Oļegs Sokolovs tika aizturēts 9. novembrī Sanktpēterburgā, mēģinot Moikas upē noslīcināt nošķeltas sieviešu rokas. Vēlāk viņš atzina, ka greizsirdības dēļ nogalinājis savu absolventi un dzīvesbiedri Anastasiju Ješčenko, pēc tam sadalījis viņas ķermeni, lai atbrīvotos no pierādījumiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu