"Plēsējam raksturīga uzvedība." Lielbritānijā sieviete izlikās par puisi, lai ļaunprātīgi izmantotu nepilngadīgas meitenes (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Metropolitan Police

Britu sievietei, kura izlikusies par zēnu, lai satiktu un seksuāli izmantotu meitenes, piespriests astoņu gadu cietumsods, vēsta raidsabiedrība CNN.

21 gadu vecā Džemma Vatsa piektdien, 10. janvārī, atzina savu vainu septiņās apsūdzībās par tikšanos ar mazgadīgajiem un seksuālu uzbrukumu.

"Šajā konkrētajā lietā Vatsa izvēlējās savus jaunos upurus sociālo mediju platformās un ar viltu lika ticēt, ka viņas iesaistās attiecībās ar kādu, kam var uzticēties," pastāstīja viens no lietas vadošajiem izmeklētājiem.

"Pēc tam viņa uzsāka fiziskas attiecības, kurās iepina melus un maldus, kas ļāva viņai pastrādāt noziegumus."

Vatsa izmantoja alter ego "Džeiks Vatons" lai tādās aplikācijās kā "Facebook", "Snapchat", "Instagram" iepazītos ar meitenēm.

Sievietes maldi bijuši "savādi un rūpīgi izstrādāti", viņa no savām mājam Londonas ziemeļos devusies uz dažādām valsts daļām, lai satiktu upures, pastāstīja policijas pārstāvji.

Izmeklēšana sākās 2018. gada aprīlī, kad policija no mediķiem saņēma ziņu par kādu 14 gadus vecu meiteni, kuru seksuāli izmantojis viņas draugs vārdā Džeiks Vatons. Policija noskaidroja, ka Vatons patiesībā ir Džemma Vatsa, kā arī vēlāk noskaidroja, ka vēl divas nepilngadīgas meitenes cietušas no viņas rokas.

Vatsa tika arestēta 2018. jūlijā. Viņa atzina, ka iepazinusies ar meitenēm nolūkā viņas izmantot, kā arī daļēji atzinās vairākos uzbrukumos.

Sieviete tika izlaista pret drošības naudu, tomēr viņa turpināja iepazīties ar meitenēm. 2018. gada oktobrī Vatsa tika atrasta kopā ar 15 gadus vecu bezvēsts pazudušo, kura pastāstīja, ka tikusi seksuāli izmantota.

Policija pastāstīja, ka Vatsa tika rūpīgi uzraudzīta līdz apsūdzību izvirzīšanai pērnā gada septembrī, lai netiktu pastrādāti jauni noziegumi.

"Bija novērojama, man šķiet, plānošana un savā ziņā [seksuālam] plēsējam raksturīga uzvedība," sprieduma nolasīšanā sacīja tiesnese.

"Upuru vecums, kā tu noteikti zināji, norādīja, ka upures būs seksuāli naivas, tādējādi ļaujot taviem maldiem nostrādāt."

CNN neizdevās saņemt komentāru no Vatsas advokātiem.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu