Iereibis šoferis nonāvē ģimeni trīs paaudzēs. Kas zināms par traģisko avāriju netālu no Sāremā? (3)

Foto: Irina Mägi
Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Sāremā traģiskajā avārijā gāja bojā divas sievietes un bērns. Vaininieka asinīs tika konstatētas 3,7 promiles alkohola. Medijs "Postimees" ziņo, ka ceturtā cietusī, kura atradās smagi cietušajā auto, ir grūtniece un šobrīd slimnīcā cīnās par savu dzīvību.

Policija jau mirkli pirms traģēdijas pamanīja 34 gadus veco Andresu, kurš ar savu automobili triecās pa šoseju kā ar sacīkšu auto.

Policijas ekipāža uzsākusi pakaļdzīšanos, bet Andresam izdevies atrauties no likumsargiem, sasniedzot ātrumu 138 km/h un pēc provizoriskajiem datiem, viņš bija smagi iereibis.

16 kilometru attālumā no Kuresāres virzienā uz Kuivastu notika negadījums ar traģiskām sekām - Andress ietriecās viņam priekšā braucošajā automašīnā.

Negadījumā gāja bojā 27 gadus veca sieviete, kas vadīja automašīnu, viņas astoņus mēnešus vecais bērns un automašīnā esošā 58 gadus vecā sieviete - šoferes māte. Jauno sievieti mājās palika gaidot viņas vīrs un vēl viens mazs bērniņš.

Kritiskā stāvoklī vainīgais Andress un 37 gadus vecā pasažiere, kura atradās bojāgājušās ģimenes automobīlī, ar helikopteru tika nogādāti Tallinas slimnīcā.

Arī viņa bija traģiski avarējušo sieviešu radiniece.

"Dzīve ir negodīga. Nav iespējams ticēt, ka kaut kas tāds var notikt ar jūsu pašu radiem," notikušo sociālajos tīklos komentēja kāds tuvs upuru draugs.

Likumsargi ziņojuši citai patruļai

Sestdien, 11. janvārī, starp plkst. 14 - 15 Andress ar savu pārgalvīgo braukšanu jau bija nonācis likumsargu redzeslokā.

Gandrīz desmit kilometru attālumā no negadījuma vietas likumsargi patruļbusiņā izmērīja auto ātrumu, kas bija 138 km/h un tas ievērojami pārsniedza atļauto ātrumu uz šosejas.

Avārijas vieta kartē
Avārijas vieta kartē Foto: Pm

Policija darīja visu iespējamo, lai autovadītāju aizturētu. Viņi ar aurojošām sirēnām lielā ātrumā mēģināja dzīties pakaļ Andresam, taču viņi viņu pazaudēja no redzesloka. Viņi pat nepaspēja dot signālu "apstāties!".

Tāpēc policija par pārgalvīgo braucēju ziņoja citai patruļai uz tās pašas šosejas. Diemžēl bija jau par vēlu un Andress bija paspējis izraisīt traģisku negadījumu.

Pēc mediķu teiktā - tika veikta sākotnējā alkohola pārbaude asinīs, un izrādījās, ka Andress bijis 3,7 promiļu reibumā. Šos datus vēl apstiprinās ar pārbaudi, kuras rezultāts var atšķirties no sākotnējā.

Sašķaidītais ģimenes auto

Precīzi negadījuma apstākļi joprojām nav zināmi, un tie tiks noskaidroti policijas izmeklēšanas laikā.

Pēc sākotnējiem datiem Andress, kurš traucās pa šoseju, sāka apdzīt auto, kas brauca pa priekšu un vēlējās veikt kreiso pagriezienu. Tajā mirklī viņš to taranēja.

Tomēr tieši pirms pagrieziena ir aizliegts apdzīt, par ko liecina divkāršā nepārtrauktā līnija uz šosejas negadījuma vietā.

Sadursmes rezultātā abas automašīnas noslīdēja no ceļa.

Negadījums bija tik smags, ka auto, kurā Andress ietriecās, kreisā puse bija "lupatās". Tika nopietni bojāts arī vaininieka auto korpuss.

Par traģēdiju ir ierosināta krimināllieta saskaņā ar pantu par satiksmes noteikumu pārkāpšanu un transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā, kā rezultātā gāja bojā viens vai vairāki cilvēki.

Ja persona tiek atzīta par vainīgu, sods ir no trim līdz 12 gadiem cietumā.

Negadījums noticis Sāremā šosejas Risti-Virtsu-Kuivastu 128. kilometrā.
Negadījums noticis Sāremā šosejas Risti-Virtsu-Kuivastu 128. kilometrā. Foto: Irina Mägi

Andresa draugs, kurš vēlējās palikt anonīms, komentēja paziņas rīcību, ka nesaprot, kāpēc vīrietis, kuram mājās ir maza meita, sēdies pie stūres, acīmredzot, stiprā alkohola reibumā.

Janka, tā viņu dēvē Andresa draugs, ir cilvēks ar labu sirdi. "Vienmēr gatavs palīdzēt," viņš piebilst.

Andress ir dzimis 1985. gadā un pēc izglītības ir auto mehāniķis. Daudzus gadus viņš strādāja par kravas automašīnas vadītāju. Bieži ar "fūri" braukājis pa ārzemēm. Šī iemesla dēļ negadījums un tā sekas bijis liels šoks draugiem.

Vaininieks jau iepriekš vairākkārtēji sodīts par pārgalvību uz ceļa

Andress jau iepriekš bija sodīts. Izrādījās, ka viņš 2012. gada 22. oktobrī mēģināja bēgt no policijas, esot alkohola reibumā.

Viņš sasniedzis ātrumu līdz pat 180 km/h, cenšoties aizbēgt. Tiesa viņam piesprieda sešu mēnešu pārbaudes laiku. Tāpat viņam uz četriem mēnešiem tika atņemta autovadītāja apliecība.

Bet tas vēl nav viss. Līdzīgs incidents ar viņu notika 2017. gadā.

2017. gada 7. septembrī viņš atradās uz tā paša lielceļa, kur aizvakar notika traģiskais negadījums; tur viņš ignorēja policijas signālu apstāties.

Viņš traucās, palielinot ātrumu, un mēģināja aizbēgt no policijas. Tad viņu likumsargi panāca. Par to tiesa vīrietim piesprieda 15 dienas ieslodzījumā un uz sešiem mēnešiem atņēma autovadītāja apliecību.

Negadījums Sāremā Risti-Virtsu-Kuivastu šosejas 128. kilometrā.
Negadījums Sāremā Risti-Virtsu-Kuivastu šosejas 128. kilometrā. Foto: Irina Mägi
Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu