Melnā statistika uz ceļiem pieaug! Uz Siguldas šosejas zem riteņiem izdzisa kādas sirmgalves dzīvība (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ceļš naktī. Ilustratīvs attēls.
Ceļš naktī. Ilustratīvs attēls. Foto: Pexels

Pirmdienas, 13. janvāra, vakarā uz Siguldas šosejas, Veclaicenes autoceļa Vidzemes virzienā zem automašīnas riteņiem pakļuva neuzmanīga pensionāre, vēsta raidījums "Degpunktā".

Tumšo un bīstamo ceļa posmu pirmdien ap plkst. 17 šķērsoja teju astoņdesmit gadu veca kundze, kas centās tikt uz mājām. Gājējas izvēlētais maršruts neatbilda ceļu satiksmes noteikumiem bet, par spīti tam, pensionāre nebija parūpējusies par atstarojošiem elementiem uz apģērba.

"Tā ir klaja cilvēku bezatbildība. Cilvēki mēģina kaut kādā veidā paātrināt savu ierašanās laiku vai pārvietojas pa brauktuves malu atrodoties ar viedtālruņiem rokās pa ceļu malām. Joprojām lielākā daļa neizmanto atstarojošos elementus," skaidro Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes (VP PRPP) Ceļu policijas bataljona komandieris, Helmuts Staško.

Brīdī, kad sirmā kundze atradās uz ceļa braucamās daļas, kāds šoferis brauca uz Siguldas pusi. Pensionāres stāvu laikus pamanīt viņam neizdevās. Notika spēcīga sadursme, un kundze zaudēja dzīvību turpat uz ceļa.

"Viņa izvēlējās ceļa posmu, kurš, pirmkārt, bija ne īpaši apgaismots. Līdz ar to autovadītājs, braucot diennakts tumšajā laikā, viņu nav pamanījis. Šobrīd Valsts policijā ir uzsākts kriminālprocess pēc 260. panta otrās daļas un notiek izmeklēšana," raidījumam norāda Staško.

Nozīmētajās ekspertīzēs tiks skaidroti precīzi sadursmes apstākļi, taču izmeklētājiem noderētu arī aculiecinieku palīdzība. Likumsargus var sazvanīt pa tālruņa numuriem 26653635 un 67086942.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu