Karaliene Elizabete piešķīrusi princim Viljamam jaunus titulus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Princis Viljams.
Princis Viljams. Foto: AFP / Scanpix

Karaliene Elizabete II savam mazdēlam, princim Viljamam, ir piešķīrusi jaunus titulus, kuri, tiesa, būs spēkā vien noteiktu laiku, vēsta Bekingemas pils oficiālais "Twitter" konts. Izmaiņas notikušas reaģējot uz nesenajiem notikumiem, kad princis Harijs un Megana Mārkla ir atteikušies no karaliskajiem tituliem.

Sestdien, 25. janvārī, karaliene Elizabete II savam 37 gadus vecajam mazdēlam, princim Viljamam, piešķīrusi lorda titulu un nozīmējusi viņu par Skotijas baznīcas ģenerālasamblejas virskomisāru.

Kembridžas hercogam līdz ar to uzticēts kļūt par karalienes oficiālo pārstāvi baznīcas ģenerālasamblejas sapulcē, kura norisināsies no 16. līdz 22. maijam Skotijā, kā arī Viljamam uzticēts pieteikt karalieni visos oficiālajos valsts pasākumos.

Šis tituls tiek uzskatīts par īpašu godu un tiek piešķirts par īpašiem panākumiem sabiedrības labā. Tituls tiek piešķirts uz vienu gadu - tā turētāji bijuši gan princese Anna, gan princis Čārlzs.

Portāls "Apollo" jau vēstīja, ka princis Harijs un Megana Mārkla turpmāk nevarēs izmantot karaliskos titulus un izmantot sabiedriskos līdzekļus karalisko pienākumu pildīšanai, atsaucoties un Bekingemas pils paziņojumu.

Saseksas hercogs un hercogiene sacīja, ka plāno atmaksāt 2,4 miljonus mārciņu nodokļu maksātāju naudas, kas izmantota Frogmoras kotedžas atjaunošanai. Tā turpinās kalpot kā pāra Lielbritānijas rezidence.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu