Liepājā aizturēts vīrietis, kuru agresīvas rīcības dēļ no dzīvokļa bija izraidījusi draudzene

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Policija. Ilustratīvs attēls.
Policija. Ilustratīvs attēls. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Policija par sabiedriskā miera traucēšanu un nepakļaušanos policistu prasībām aizturējusi kādu liepājnieku, kuru draudzene viņa agresīvas rīcības dēļ pirms mirkļa bija izraidījusi no dzīvokļa, informēja Valsts policijas (VP) Kurzemes reģiona pārvaldes pārstāve Madara Šeršņova. 

VP Kurzemes reģiona pārvaldē saņemta informācija par to, ka Liepājā, Klaipēdas ielas daudzdzīvokļu namā pie kāda dzīvokļa durvīm klauvē neadekvāts vīrietis, kurš uzvedas agresīvi un atrodas alkohola reibumā. 

Ierodoties likumsargiem, vīrietis aizvien atradās pie dzīvokļa durvīm un izturējās agresīvi - bļaustījās, klaigāja un aizskaroši izteicās par policijas darbiniekiem, lamājoties un apsaukājot viņus, sacīja Šeršņova.

Likumsargi noskaidroja, ka dzīvoklī dzīvo vīrieša draudzene un pirms izraidīšanas no dzīvokļa vīrietis ir izturējies agresīvi gan pret viņu, gan pret viņas meitu. 

VP turpinot skaidrot notikušā apstākļus, vīrietis turpināja būt agresīvs, lamāties, kā arī atteicās sniegt savus personas datus un atteicās doties līdzi policijas darbiniekiem uz dienesta transportlīdzekli. 

Ņemot vērā to, ka vīrietis nereaģēja uz likumsargu prasībām pārtraukt darbības un doties līdzi uz policijas transportlīdzekli, tika pieņemts lēmums vīrieti aizturēt. Policijas darbinieki vīrietim izskaidroja, ka viņam ir jādodas līdzi uz iecirkni, taču vīrietis draudēja ar izrēķināšanos un bija agresīvs, tāpēc viņam tika uzlikti roku dzelži. 

Nogādājot vīrieti policijas iecirknī, tika noskaidrota viņa personība, paņemts no viņa paskaidrojums par situāciju, kā arī noformēti divi administratīvo pārkāpumu protokoli.

Vīrietim tika noformēts administratīvā pārkāpuma protokols par sabiedriskā miera traucēšanu, kas izpaužas kā necieņa pret sabiedrību vai bezkaunīga rīcība, ignorējot vispārpieņemtās uzvedības normas un traucējot cilvēku mieru, par ko, saskaņā ar Administratīvo pārkāpumu kodeksu, uzliek naudas sodu no 70 līdz 500 eiro. 

Tāpat vīrietim noformēts administratīvā pārkāpuma protokols par ļaunprātīgu nepakļaušanos policijas darbinieku likumīgai prasībai, kad viņi izpilda sabiedriskās kārtības sargāšanas vai dienesta pienākumus. Par šādu pārkāpumu uzliek naudas sodu līdz 280 eiro vai piemēro administratīvo arestu uz laiku līdz 15 diennaktīm, informēja Šeršņova.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu