Vētra "Dennis" plosa Lielbritāniju - pirmie upuri, spēcīgs lietus un vējš, applūduši ceļi (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP / Scanpix

Lielbritāniju turpina plosīt vētra "Dennis", kā rezultātā jau ir miruši trīs cilvēki. Tāpat Lielbritānijā novērojami plūdi, kas radušies spēcīgā lietus un vēja dēļ, ziņo laikraksts "Postimees".

Vēja ātrums sasniedzis pat 30 m/s lielu spēku. Stiprās lietusgāzes radījušas cilvēku dzīvībām bīstamus nogruvumus un plūdus, kas apdraud arī pilsētas. Daudzviet applūduši arī autoceļi un dzelzceļi.

Kā ziņo vietējie mediji, tad pēdējo divu dienu laikā nokrišņu daudzums nav bijis mazāks par 16 centimetriem. Visvairāk vētra skārusi Velsu, kur Tafas upe ir izgājusi ārps krastiem un appludinājusi Pontipridas pilsētu. No šīs pilsētas tika evakuēti 600 cilvēki.

Vētras laikā bojā gājuši arī trīs cilvēki. Viens cilvēks tika atrasts Kentas piekrastē, bet vēl viens iedzīvotājs gāja bojā, kad Ziemeļjūras spēcīgie viļņi viņu nogāza no naftas torņa. Trešā persona sākotnēji pazuda Velsā radušajos plūdos, taču policija vēlāk atrada viņa mirstīgās atliekas.

Vējš un plūdi pamatīgi ietekmējuši transporta kustību. Daudzas pilsētas ir kā nodalītas no pārējās pasaules. Tāpat līdz svētdienas rītam tika aizturēti 170 reisi, kas ietekmējis vismaz 25 000 pasažieru.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu