Bļugers gūst vārtus "Penguins" graujošā uzvarā (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Pitsburgas "Penguins" hokejisti
Pitsburgas "Penguins" hokejisti Foto: AP/Scanpix

Latvijas hokeja uzbrucējs Teodors Bļugers otrdien guva vārtus Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē, palīdzot Pitsburgas "Penguins" komandai izcīnīt uzvaru.

"Penguins" savā laukumā ar rezultātu 5:2 (2:0, 3:2, 0:0) pārspēja Toronto "Maple Leafs", izcīnot trešo uzvaru pēc kārtas.

Uzvarētāju komandas sastāvā kanādietis Sidnijs Krosbijs guva vārtus un veica trīs rezultatīvas piespēles, bet amerikāņa Raiena Rasta kontā 1+2.

Krosbijs un Rasts rezultatīvi piespēlēja arī Bļugeram, kurš pēc vārtsarga kļūdas skaistu saspēli noslēdza ar vārtu guvumu, otrajā periodā panākot 5:0 vadību Pitsburgai.

Bļugers šajā mačā laukumā pavadīja 17 minūtes un 41 sekundi (3:57 skaitliskajā mazākumā). Viņš veica vienu spēka paņēmienu un izpildīja vienu metienu pa pretinieku vārtiem.

Latvijas hokejists uzvarēja tikai vienu no 12 iemetieniem, taču spēli viņš noslēdza ar pozitīvu lietderības koeficientu +1.

25 gadus vecais Bļugers šosezon 58 spēlēs guvis deviņus vārtus, veicis 13 rezultatīvas piespēles un sakrājis lietderības koeficientu +7.

"Penguins" ar 80 punktiem 58 spēlēs ieņem trešo vietu Austrumu konferences kopvērtējumā, bet "Maple Leafs" ierindojas devītajā pozīcijā Austrumos ar 70 punktiem 61 spēlē.

Krosbijam šī bija 34. spēle NHL karjerā, kurā viņam izdevās atzīmēties ar četriem rezultativitātes punktiem. Tas ir lielākais šādu spēļu skaits vienam spēlētājam kopš viņš debitēja līgā 2005./06. gada sezonā. Tuvākais sekotājs ir Vašingtonas "Capitals" krievu uzbrucējs Aleksandrs Ovečkins ar 28 četru punktu spēlēm.

Citā spēlē zaudējumu cieta uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres", kas izbraukumā ar 4:7 (2:4, 2:1, 0:2) piekāpās Otavas "Senators", kas joprojām no Amerikas Hokeja līgas (AHL) nav atsaukusi Rūdolfu Balceru.

"Sabres" rindās ar diviem vārtiem un rezultatīvu piespēli atzīmējās aizsargs Brendons Montūrs, bet uzvarētājiem pa diviem vārtiem bija Artjomam Aņisimovam un Žonam Gabrielam Pežo, kura kontā arī divas rezultatīvas piespēles.

Girgensons nospēlēja desmit minūtes un 15 sekundes, kuru laikā pielietoja vienu spēka paņēmienu, bloķēja vienu metienu un dueli noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Girgenons šajā sezonā piedalījies 60 spēlēs, kurās guvis desmit vārtus, veicis piecas rezultatīvas piespēles un iekrājis negatīvu lietderību -1.

Video: Bļugera vārtu guvums

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu