Kļūda sistēmas uzlabošanas laikā. E-veselības darbībā līdz šim ilgākā dīkstāve (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Nacionālais veselības dienests sācis pārbaudi par līdz šim ilgāko e-veselības dīkstāvi. Pusotru diennakti visā valstī zāles varēja nopirkt tikai ar papīra receptēm un ģimenes ārstu praksēs ir simtiem neatvērtu un nenoslēgtu slimības lapu, tā vēsta LTV raidījums "Panorāma". 

Šodien sistēmas darbība atjaunota. Tās uzturētājs taisnojas, ka notikusi kļūda sistēmas uzlabošanas laikā un tagad tiks meklēti vainīgie.

E-veselībai tā gadās regulāri

Ģimenes ārsti solīja e-veselību boikotēt vispār, ja trešdien tās darbību neatjaunos. Pēc divu dienu agonijas sistēma atkal strādā. Taču vēl otrdien izmisums bija visiem.

Īpaši tas skāra cilvēkus no laukiem, kuri speciāli brauca uz pilsētu pēc zālēm, pieskaņojoties sabiedriskajam transportam. 

Aptiekāri aicina visus šos atjauninājumus, kas tiek veikti, vai sistēmas darbības uzlabojumus, tos veikt pa nakti, nevis pa dienu. 

Nacionālajā veselības dienestā skaidroja, ka pusotras diennakts dīkstāve ir līdz šim ilgākais pārrāvums e-veselības darbībā. Brīvdienās tika veikti sistēmas uzlabošanas darbi, iespējams, tieši tad notikusi kļūme.

Neviens ar informācijas tehnoloģijām saistīts uzņēmums par e-veselības uzraudzību vairs nerūpējas.

Līdz šim e-veselības izveidei iztērēti 14,5 miljoni eiro un tuvākajos trīs gados plāno investēt vēl 10 miljonus.  

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu