SOK pārstāvis: Koronavīruss nopietni apdraud Tokijas olimpisko spēļu norisi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: AP/Scanpix

Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) pārstāvis Diks Paunds ir atklājis termiņu, kura laikā koronavīrusa izplatība būtu jāierobežo, lai Tokijas olimpiskās spēles varētu norisināties, vēsta "Business Insider".

Šogad vasaras olimpiskās spēles sākas 24. jūlija. Lai gan līdz lielajam sporta notikumam ir atlikuši vēl aptuveni pieci mēneši SOK pārstāvis Diks Paunds ir atklājis, ka koronavīruss ar katru dienu aizvien vairāk apdraud Olimpiādes norisi.

"Pēdējos sagatavošanās procesus varam sākt arī divus mēnešus pirms oficiālā Olimpiādes sākuma. Ir daudz darba, ko jāpaspēj izdarīt - jāorganizē drošība, ēdiena piegāde, viesnīcas. Arī mediju pārstāvji ieradīsies laicīgi, lai iekārtotu savas darba stacijas," sacījis Paunds, kas nozīmē, ka olimpisko spēļu kontekstā koronavīrusa ierobežošanai ir laiks līdz maija beigām.

Ja pēdējos gatavošanās darbus nevarēs uzsākt līdz minētajam termiņam, visticamāk olimpiskās spēles nākšoties atcelt, atklājis Paunds. "Šis ir jaunais karš, kurā mums jācinas. Ap to laiku cilvēki sāks uzdot jautājumu, vai koronavīrusa dēļ ir droši doties uz Tokiju."

Paunds uzrunāja arī 11 000 sportistu, kuri gatavojas Olimpiādei: "Cik mums visiem zināms, jūs visi dosieties uz Tokiju. Viss norāda uz to, ka izmaiņu nebūs. Līdz ar to turpiniet treniņu procesu un variet būt pārliecināti, ka IOC jūs nesūtīs uz pandēmiju."

Modernā laikmeta Olimpiādes ir tikušas atceltas tikai karu laikos, kā arī 1976. gadā Monreālā, 1980. gadā Maskavā un 1984. gadā Losandželosā tām draudēja boikoti.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu