Zināma jauna informācija par otro "Covid-19" pacientu Igaunijā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"Ryanair" lidmašīna. Ilustratīvs attēls.
"Ryanair" lidmašīna. Ilustratīvs attēls. Foto: AFP / Scanpix

Otrais "Covid-19" pacients Igaunijā Rīgā ielidojis 29. februārī un uz Igauniju devies ar savu auto, savā "Twitter" kontā vēsta Slimību kontroles un profilakses centrs (SPKC).

SPKC saņēmis informāciju par pacientu no kolēģiem Igaunijā. Zināms, ka pasažieris Rīgā ielidojis ar "Ryanair" reisu Nr. SR 4714 Milāna/Bergamo - Rīga. Ar savu auto devies uz Igauniju.

Ceļojuma laikā pasažierim nebija infekcijas slimības pazīmes, līdz ar to citu pasažieru inficēšanās risks ir niecīgs, vēsta SPKC. Centrs ir uzsācis epidemioloģisko izmeklēšanu, epidemiologi sazināsies ar īpašā riska kontaktpersonām, kas sēdēja vistuvāk.

Saslimšanas gadījumi Igaunijā

Portāls "Apollo" jau vēstīja, ka vakar, 3. martā, Igaunijā konstatēts otrais saslimšanas gadījums ar jaunā koronavīrusa izraisīto slimību "Covid-19".

Saslimušajam esot viegli simptomi, viņš ārstējas mājās, paziņoja Veselības departamenta preses dienests.

Veselības departaments nosaka personas, ar kurām saslimušais kontaktējies, sazinās ar viņiem un sniedz rekomendācijas. Ar viņu tuvā kontaktā esošo cilvēku veselība tiek aktīvi kontrolēta un viņiem 14 dienas būs jāpaliek mājās.

Pirmais saslimšanas gadījums Igaunijā konstatēts 27. februārī. To atklāja Irānas pilsonim, kurš arī caur Rīgu bija devies uz Igauniju.

Irānas pilsonis ar avioreisu no Stambulas uz Rīgu pagājušajā trešdienā, 26. februārī, ielidoja Latvijas galvaspilsētā un pēc tam devās uz Tallinu.

Viņš Rīgā ielidoja no Irānas tranzītā caur Turciju. Uz Rīgu no Turcijas tiešos reisus veic Turcijas aviokompānija "Turkish Airlines", kuras lidmašīna no Stambulas trešdien ielidoja Rīgā plkst. 11.20. No starptautiskās lidostas "Rīga" uz pilsētas centru viņš devās ar sabiedrisko transportu. Latvijas galvaspilsētā viņš pavadīja aptuveni 2,5 stundas.

Autobusu satiksmes kompānija "Lux Express" paziņoja, ka inficētais Irānas pilsonis izbraucis ar tās autobusu no Rīgas plkst. 14 un ieradies Tallinā plkst. 18.30.

Uz šo reisu tika pārdotas 24 biļetes, taču autobusā bija 22 cilvēki - 21 pasažieris un autobusa vadītājs. "Lux Express" esot nodeva ziņas par reisa pasažieriem Igaunijas Veselības departamentam, kas ar viņiem visiem sazinājās.

Pirmais "Covid-19" saslimšanas gadījums Latvijā

Latvijā pirmā ar koronavīrusu "Covid-19" saslimusī kopā ar ģimeni ceļoja no Milānas Itālijā caur Minheni uz Rīgu, pirmdien, 2. martā, preses konferencē sacīja atbildīgās amatpersonas. 

Saslimusī sieviete tika nogādāta Latvijas Infektoloģijas centrā (LIC). Kopā ar viņu ārstniecības iestādē nogādāts arī sievietes bērns. Tiesa, bērnam "Covid-19" nav konstatēts. Stacionētā paciente pie Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāvjiem vērsusās pati. 

SPKC Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs pastāstīja, ka "airBaltic" lidmašīna ar reisa numuru "BT-226" sestdien, 29. februārī, plkst. 15.40 izlidojusi no Minhenes un plkst. 17.55 ielidojusi Rīgā. Inficēšanās notikusi Itālijā.

Vakar 3. martā, sieviete tika izrakstīta no LIC, taču viņai 14 dienas jānodrošina pašizolācija.

Pēdējā diennaktī pārbaudes uz "Covid-19" veiktas vēl 21 cilvēkam, tai skaitā arī trīs bērniem. Visi rezultāti bijuši negatīvi, saslimšanu nekonstatējot.

Kopumā Latvijā ar aizdomām par "Covid-19" līdz šim izmeklēti 152 pacienti, no tiem 20 bērni.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu