Ķīnā no "Covid-19" miris iepriekš atveseļojies cilvēks (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Cilvēkam tiek mērīta temperatūra, aizdomās par jauno koronavīrusu. Ilustratīvs attēls.
Cilvēkam tiek mērīta temperatūra, aizdomās par jauno koronavīrusu. Ilustratīvs attēls. Foto: SIPA/Scanpix

Kāds 36 gadus vecs vīrietis no Uhaņas Ķīnā nomiris pēc atkārtotas inficēšanās, vēsta laikraksts "South China Morning Post".

Vīrietis miris no elpceļu mazspējas piecas dienas pēc tam, kad tika izlaists pagaidu slimnīcas, vēstījis Šanhajā bāzētais ziņu portāls "The Paper". 

Ziņā, kas vēlāk tika izņemta, sacīts, kas Li Liangs nogādāts 12. februārī nogādāts slimnīcā, kas paredzēta slimniekiem ar viegliem un vidējiem simptomiem, sacījusi viņa sieva. Viņš tika izrakstīts pēc divām nedēļām, dodot norādes, ka 14 dienas jāuzturas karantīnā.

Viņas sieva pastāstīja, ka Li sācis juties slikti divas dienas pēc slimnīcas pamešanas. Viņam bijusi sausa mute un uzpūties vēders. 2. martā viņu nosūtīja uz slimnīcu, kur viņš pēcpusdienā nomira.

Uhaņas veselības komisijas izsniegtajā miršanas apliecībā kā primārais nāves cēlonis minēts "Covid-19". Tajā minēti elpceļu aizsprostošanās un mazspējā kā simptomi, kas varēja izraisīt nāvi.

"The Paper" arī ziņojis, ka viena no pagaidu slimnīcām trešdien, 6. martā, izsludinājusi ārkārtas paziņojumu, ka vairāki izrakstīti pacienti atgriezušies pēc atkārtotas saslimšanas.

Slimnīca arī sākšot veikt pārbaudes visiem pacientiem, ko plānots izrakstīt, lai pārbaudītu, ka viņi ir pilnībā izveseļojušies.

Tieši Uhaņā sākās jaunā koronavīrusa izplatība, kas tagad konstatēts aptuveni astoņdesmit valstīs. Ar to salimuši vairāk nekā 100 000 cilvēku, bet miruši vairāk nekā 4000.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu