Islandē koronavīrusa dēļ izsludināts ārkārtas stāvoklis (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Sestdien, 7. martā, saistībā ar jaunā koronavīrusa izplatību Islandē tika izsludināts ārkārtas stāvoklis, vēsta portāls "Postimees".

Ārkārtas situācijas ieviešana ir saistīta ar to, ka reģistrēti pirmie divi inficēšanās gadījumi tieši Islandes pilsoņiem.

Islandē kopā ir 45 koronavīrusa inficēšanās gadījumi. Līdz šim inficējies inficējušies nebija Islandes pilsoņi. Visi iepriekšējie gadījumi bija ieceļotājiem no Austrijas un Itālijas. Ar koronavīrusu Islandē inficējušies cilvēki vecumā no 50 līdz 70 gadiem.

Ārkārtas režīms nozīmē, ka tiks noteiktas stingrākas darbības - drīzumā varētu tikt aizliegti sabiedriskie pasākumi. Islandes amatpersonas uzskata, ka tas būtu visefektīvākais veids, kā cīnīties ar vīrusa izplatīšanos valstī.

Portāls "Apollo" jau ziņoja, ka visā pasaulē ar koronavīrusu inficējušies jau vairāk nekā 102 tūkstoši cilvēku, bet no "Covid-19" miruši 3497 iedzīvotāji.

Visvairāk vīruss skāris Ķīnu, kur arī notika "Covid-19" pirmais uzliesmojums. Tāpat vairāki tūkstoši cilvēku ir inficēti arī Dienvidkorejā, Irānā un Itālijā. 

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu