Latvijā ar "Covid-19" saslimuši 16 cilvēki (19)

Papildināts
Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Jānis Škapars/TVNET

Latvijā apstiprināti vēl seši saslimšanas gadījumi ar jaunā koronavīrusa izraisīto slimību "Covid-19", kopējam saslimušo skaitam sasniedzot 16, informēja Slimību kontroles un profilakses centrs (SPKC).

SPKC ziņo, ka pēdējā diennaktī, 11. martā, izmeklēts 41 iedzīvotājs ar aizdomām uz koronavīrusu, seši testa rezultāti izrādījušies pozītivi. 

Kopā izmeklētas 332 personas.

Pirmais saslimšanas gadījums Latvijā reģistrēts 2. martā. Paciente bija atgriezusies no ceļojuma Milānā.

Tikmēr visā pasaulē Covid-19 gadījumu skaits 114 valstīs sasniedzis 118 000, un no šīs slimības miris 4291 cilvēks, liecina Pasaules Veselības organizācijas (PVO) dati.

PVO ģenerāldirektors Tedross Adhanoms Gebreiesuss 11. martā paziņoja, ka jaunā koronavīrusa uzliesmojums sasniedzis globālas pandēmijas līmeni.

Ņemot vērā minēto, Latvijas Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) šodien plkst. 14 atkal ir sasaucis Krīzes vadības padomes (KVP) sēdi.

Tāpat SPKC skaidro, ka "Covid-19" inkubācijas laiks ir divas līdz 14 dienas, tas nozīmē, ka pirmās divas dienas pēc kontakta, cilvēks nav infekciozs pat gadījumā, ja ir inficējies. Skolas nosaukumu centrā neatklāj.

Seko līdzi aktuālajām ziņām par koronavīrusa izplatību šeit.

Komentāri (19)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu