Fāzels: Lēmumu par pasaules čempionāta rīkošanu nepieņems IIHF

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Renē Fāzels
Renē Fāzels Foto: EPA/LETA

Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) prezidents Renē Fāzels izteicies, ka lēmumu par pasaules čempionāta rīkošanu, kam maijā jānotiek Šveicē, nepieņems viņa vadītā organizācija. 

Šveicē, tāpat kā citur pasaulē, izplatās koronavīruss "Covid-19" un tieši šī iemesla dēļ pagaidām ir neskaidrs, vai notiks gaidāmais pasaules čempionāts. 

Iepriekš gan Kanādas medijs "The Hockey News" vēstīja, ka čempionāts tiks atcelts. 

"Lēmumu atcelt 2020. gada pasaules čempionātu nepieņemam mēs, tas ir tikai Šveices varas iestāžu rokās - konfederāciju un kantonu, kuri atrodas Cīrihe un Lozanna. Tikmēr mēs strādājam tā, it kā turnīram jāsākas 8. maijā, kā iepriekš plānots. Mēs paļaujamies uz ekspertu atzinumiem, taču tie atšķiras," izdevumam "La Regione" sacīja Fāzels. "Esmu dzirdējis, ka sliktākais vēl ir tikai priekšā, ka rudenī būs jauns uzliesmojums. Kā zobārsts un ārsts es situāciju uztveru ļoti jūtīgi, bet arī man nav atbildes. Domāju, ka lēmums par pasaules čempionātu tiks pieņemts divu nedēļu laikā."

Tikmēr interneta vietne "Radiolac" vēsta, ka pēdējās dienās Šveicē konstatēti vairāk nekā 800 saslimšanas gadījumu ar koronavīrusu Covid-19

"Grūti pateikt, kā turnīrs varētu notikt? Tā atcelšanas pazīmes gan palielinās. Daudzviet ir slēgtas robežas. Čempionāti tiek apturēti daudzās valstīs. Bet mums ir jāsaglabā miers un jāizdara pareizie secinājumi. Vai līdzjutēji saņemtu kompensāciju par nopirktajām biļetēm? 100%. Ja turnīrs tiek atcelts, kompensācija būs visos līmeņos, neatkarīgi no tā, vai tie ir līdzjutēji, sponsori vai rīkotājpilsētas," pastāstīja Fāzels. 

Pasaules čempionāts hokejā Cīrihē un Lozannā plānots no 8. līdz 24. maijam. Latvijas hokeja izlasei paredzēts sacensties Cīrihes apakšgrupā. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu