BKUS līdz 14. aprīlim pārtrauc vairumu ambulatoro vizīšu un dienas stacionāra pakalpojumu

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Bērnu klīniskās universitātes slimnīcā.
Bērnu klīniskās universitātes slimnīcā. Foto: Ieva Makare/LETA

Bērnu klīniskās universitātes slimnīcā (BKUS) ārkārtējās situācijas laikā līdz 14. aprīlim ar atsevišķiem izņēmumiem tiek pārtrauktas ambulatorās vizītes un dienas stacionāra pakalpojumi, aģentūru LETA informēja iestādes pārstāve Una Grenevica.

Šobrīd tiek atceltas visas plānveida operācijas, manipulācijas, izmeklējumi un konsultācijas. Ierobežojumi neattiecas uz pacientiem, kuriem nepieciešama nepārtraukta terapija, piemēram, onkoloģijas pacienti un reimatoloģisko saslimšanu pacienti, kuri saņem bioloģisku terapiju.

Ar pārējiem pacientiem Bērnu slimnīcas Klientu apkalpošanas speciālisti sazināsies tuvākajā laikā un informēs par iespējām pakalpojumu saņemt vēlāk. Bērnu slimnīca aktīvi strādā pie iespējas nodrošināt konsultāciju saņemšanu attālināti, uzsver slimnīcas pārstāve.

Vienlīdz būtiski ir tas, ka Neatliekamā medicīniskā palīdzība tiks sniegta kā līdz šim. Ja personas šobrīd atrodas pašizolācijā un novēro koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 saslimšanai raksturīgos simptomus vai ir kādas citas sūdzības, kuru dēļ nepieciešama neatliekama palīdzība, tiek mudināts zvanīt uz 113.

Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas priekšsēdētājs Andris Skride (AP) rosina lemt par lielākās daļas ambulatorās palīdzības pārtraukšanu saistībā ar koncentrēšanos uz Covid-19 vīrusa izplatības mazināšanu. 

Skride ierakstā sociālajā vietnē "Twitter" rosina Ministru prezidentam Krišjānim Kariņam (JV) un veselības ministrei Ilzei Viņķelei (AP) iestrādāt valdības noteikumos jaunu ārkārtas rīkojumu par ambulatorās palīdzības pārtraukšanu, izņemot onkoloģiju un akūtās saslimšanas. 

Sociālo lietu komisijas vadītājs norāda, ka pašlaik slimnīcās turpinās lielas pacientu plūsmas uz pakalpojumiem, kas nav steidzami un ir atliekami.

Arī deputāte, kādreizējā veselības ministre Anda Čakša uzskata, ka ir steidzami jāsniedz rekomendācijas un jākoordinē ambulatoro pakalpojumu sniegšana, skaidri informējot iedzīvotājus par kārtību, kādi pakalpojumi, kādā apmērā un kur saņemami. Pretējā gadījumā cilvēki drūzmējas koridoros un slimnīcās, uzsver politiķe.

Kā vēstīts, pēdējā diennaktī Latvijā konstatēts lielākais jaunu Covid-19 gadījumu skaits vienas dienas laikā un atklāti 15 saslimušie, tādējādi kopējais atklāto inficēto skaits audzis par teju trešdaļu un kopumā valstī fiksēti 49 ar Covid-19 saslimušie.

No piektdienas līdz 14.aprīlim Latvijā saistībā ar Covid-19 vīrusu izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojošu pasākumu ar mērķi ierobežot vīrusa izplatību.

Valdība sestdien arī nolēma no 17.marta atcelt starptautiskos pasažieru pārvadājumus caur lidostām, ostām, ar autobusiem un dzelzceļa transportu, izņemot pasažieru pārvadājumus ar valsts gaisa kuģiem un militāro transportu.

Tāpat no 17.marta aizliegta personu un transportlīdzekļu pārvietošanās caur lidostu, ostu, dzelzceļa un autoceļu Eiropas Savienības ārējās robežas robežšķērsošanas vietām, kā arī robežšķērsošanas vietās, kas paredzētas vietējai pierobežas satiksmei, izņemot kravu pārvadājumus.

Vienlaikus Latvijas valstspiederīgajiem un ārzemniekiem, kuru pastāvīgā dzīvesvieta ir Latvijā, atļauts, atgriezties Latvijā caur minētajām robežšķērsošanas vietām. Tāpat ārzemniekiem atļauts caur tām no Latvijas izceļot.

Ārvalstīs esošajiem Latvijas valstspiederīgajiem, kuri nav paši raduši iespēju atgriezties mājās, obligāti jāreģistrējas Konsulārajā reģistrā. Ārlietu ministrija ņems šo informāciju vērā, lemjot par atgriešanās risinājumiem. Konsulārajā reģistrā var reģistrēties, izmantojot portālu "latvija.lv". Ar Konsulāro departamentu var sazināties pa tālruni +371 26337711.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu