Kad karantīna ir pēdējais piliens. Ķīnā masveidā šķiras precēti pāri

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Ķīnā, kur notika pirmais jaunā koronavīrusa uzliesmojums, vietējo dzimsarakstu nodaļas apgalvo, ka pēdējā laikā ir novērojams ievērojami lielāks laulību šķiršanas skaits. Iemesls? Pārāk daudz kopā pavadīta laika, vēsta portāls "Sin Chew Daily".

Laulību Lu Šicjuņa reģistrācijas menedžere Dadžou pilsētā, Sičuaņas provincē Ķīnā vēsta, ka pašreizējais laulību šķiršanu skaits ir nesalīdzināmi augstāks par to, kāds tas ir bijis pirms karantīnas stāvokļa.

"Jaunieši daudz laika pavada mājās un strīdas dažādu sīkumu dēļ.

Konflikti bieži vien kļūst patiešām nopietni un viņi uzskata, ka šķiršanās ir vienīgais risinājums," stāsta menedžere, piebilstot, ka pēdējo divu nedēļu ir šķīrusi pat 300 laulības. Dažās dzimtsarakstu nodaļās esot izveidojušās pat rindas.

Eksperte gan min, ka pie vainas varētu būt tas, ka karantīnas laikā laulības šķirt nav bijis iespējams, tādēļ iespējams, ka savu laulību pašlaik pārtrauc tie, kas to ir vēlējušies vēl pirms vīrusa uzliesmojuma.

Viņa min, ka līdzīga situācija novērojama arī blakus pilsētās - citviet sistēma esot pat pārslogota, jo vietējā likumdošana aizliedzot šķirt vairāk nekā 14 laulības dienā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu