Uhaņā no koronavīrusa atlabusi 103 gadus veca kundze (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Medicīnas darbinieks dezinficē palātu Uhaņā, Ķīnā
Medicīnas darbinieks dezinficē palātu Uhaņā, Ķīnā Foto: AFP/SCANPIX

Par pasaulē vecāko Covid-19 pārslimojušo personu kļuvusi 103 gadus vecā Žanga Guangfena, kura uzvarējusi slimību vien pēc sešām dienām Uhaņas slimnīcā. Mediķi vēsta, ka kundzes ātrā atlabšana saistāma ar viņas labo veselības stāvokli - viņai bijis vien viegls bronhīts, vēsta portāls "Independent".

"Chutian Metropolis Daily" vēsta, ka sievietei jaunais koronavīruss tika konstatēts 1. martā un viņa uzreiz nogādāta slimnīcā.

Cilvēki gados un tie, kuriem jau ir kādas hroniskas veselības problēmas ir riska grupā smagākiem Covid-19 simptomiem. 103 gadus vecā kundze ir pašlaik vecākais cilvēks, kuram ir izdevies uzvarēt šo kaiti - tiesa, marta sākumā no slimības atkopies arī kāds 101 gadu vecs vīrietis.

Bīstamo slimību izdevies pievarēt arī kādam 100 gadus vecam Uhaņas iedzīvotājam, kurš sirgst ar Alcheimera slimību un ir pārdzīvojis sirdstrieku.

Jau vēstīts, ka Uhaņā, kur sākotnēji konstatēts Covid-19 pirmais uzliesmojums, jau kopš janvāra beigām ir karantīna. Līdz šim jaunais koronavīruss Ķīnā ir inficējis vairāk nekā 80 tūkstošus cilvēku, atņemot dzīvību trīs tūkstošiem.

Eiropa ir pārspējusi Ķīnu, kļūstot par pasaulē lielāko Covid-19 epicentru, piektdien, 13. martā, paziņojis Pasaules Veselības organizācijas (PVO) ģenerāldirektors Tedross Adhanoms Gebreiesuss. 

"Eiropa tagad ir kļuvusi par Covid-19 pandēmijas epicentru," preses konferencē Ženēvā pavēstīja PVO ģenerāldirektors.

Viņš norādīja, ka Eiropā apstiprināts lielāks skaits inficēšanās un nāves gadījumu nekā pārējā pasaulē kopā, neskaitot Ķīnu.

Pasaulē ar Covid-19 inficējušie vairāk neka 132 000 cilvēku, no kuriem aptuveni 5000 ir miruši, liecina PVO rīcībā esošie dati.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu