"Man vieglāk ir mirt nekā dzīvot." Maiks Taisons dalās trauksmainās pārdomās par dzīvi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Maiks Taisons
Maiks Taisons Foto: Reuters/ScanPix

Sarunā ar portālu "The Sportsmen" leģendārais Maiks Taisons nācis klajā ar pārdomu pilniem izteikumiem par dzīvi.

"The Sportsmen" slaveno bokseri uz sarunu aicināja, lai apspriestu tādus tematus kā marihuānas legalizācija, kā arī pašu boksu. Tomēr visvairāk pārdomu boksa leģendai bija tieši par dzīvi kopumā.

Sarunas sākumā Dzelzs Maiks atklāj, ka boksera karjeras laikā viņš ir apzinājies, ka var nomirt, bet toreiz bijis pārliecināts - ja kāds tomēr mirs, tad tas būs viņa pretinieks: "Šī pašpārliecinātība bija izdzīvošanas mehānisms. Šobrīd, ņemot vērā manu pieredzi un zināšanas par eksistenci, aizvien vairāk esmu gatavs mirt."

Leģendārais bokseris arī atzinis, ka nāve viņu vairs nebaidot: "Nāve mani vairs nebiedē. Man vieglāk ir mirt nekā dzīvot, jo dzīvošana prasa lielu drosmi."

"Bez drosmes ar dzīvi nevar tikt galā. Dzīve ir ceļojums. Dzīve ir cīņa. Dažreiz cilvēkiem ir viss, ko vien var vēlēties, bet viņi tāpat netiek galā. Mēs sevi uzskatām par kaut ko īpašu. Kas, pie velna mēs esam? Mēs neesam nekas. Arī slava ir pilnīgs mēsls."

Bokserim tika vaicāts par laiku, kad visi uzskatīja, ka viņš ir kas īpašs. Arī šeit Taisons atbildi sniedza ar savu pēdējā laikā ierasto pazemību un pieticību.

"Tu atklāj, ka neesi nekas īpašs. Tu tāpat vari nonākt cietumā, vari mirt, tev var nodarīt pāri. Nekad negaidu, ka ar mani notiks kas slikts, bet, ja tas tomēr notiek, tad apzinos, ka spēšu tikt galā. Zinu, ka mēsli mūsu ceļā patrāpās bieži," turpina Dzelzs Maiks.

Pēdējā laikā slavenais bokseris aizvien biežāk ir atvēries plašākai publikai, pastāstot par savām jaunības problēmām, kā arī atklājis, ka joprojām nespēj sadzīvot ar faktu, ka viņa slavas dienas ir pagātnē.

Dzelzs Maiks savas karjeras laikā izcīnīja 50 uzvaras un piedzīvoja sešus zaudējumus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu