Ko iegūst cilvēks, pilnībā atsakoties no saldumiem? (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Kuram gan nepatīk sevi palutināt ar kādu saldu našķi? Tiesa, daudziem ar vienu konfekti vai kūkas gabaliņu ir par maz un šīs izvēles laika gaitā var radīt patiešām nepatīkamas sekas. To, kas notiek, kad cilvēks pilnībā atsakās no saldumiem, atklāj portāls "Food in my room".

Uzlabosies miega kvalitāte

Cilvēki, kuri ikdienā patērē pārāk daudz cukura, bieži vien cieš no bezmiega, vai arī tas ir trauksmains glikozes līmeņa svārstību dēļ. Atteikšanās no cukura ir  lieliska metode ne tikai enerģijas krājumu saglabāšanai, bet arī laba miega nodrošināšanai.

Paaugstināsies produktivitāte

Cukurs negatīvi ietekmē kognitīvās spējas un palēnina vielmaiņas procesu. Tas viss kopumā pasliktina smadzeņu aktivitāti, spēju koncentrēties.

Lai manītu rezultātus, no cukura jāatsakās vismaz 10 dienas. Pirmajās dienās pārmaiņas novēros vien retais.

Uzlabosies ādas stāvoklis

Tūska, sausa āda, bāla seja un tumši loki zem acīm - šo ietekmē arī cukurs. Varētu teikt, ka saldumi "nozog" mūsu jaunību un skaistumu.

Ja atteiksies vai vismaz ievērojami samazināsi cukura patēriņu, pamanīsi, kā āda kļūst tīrāka, gludāka, mirdzošāka un kopumā daudz veselīgāka.

Pazudīs atkarība no ēdiena

Pirmās dienas, kad tiešām atsakās no saldumiem, līdzinās zobu sāpēm, jo tu visu laiku esi spiests domāt par kādu kūkas gabaliņu vai smalkmaizīti. Cukurs rada spēcīgu pieradumu. Ja izturēsi vairākas dienas, izveidosies jauns pieradums - saldumu trūkums tevī vairs neradīs stresu un ēšana kļūs par vajadzīgu procesu, nevis variantu, kā uzlabot sev noskaņojumu vai vienkārši kaut ko padarīt.

Varēsi atvadīties no biežām garastāvokļa maiņām

Cukurs mēdz radīt tādu viltota prieka sajūtu, kas gana ātri pāriet un tu atkal jūties nomāktāks. Atsakoties no produktiem ar augstu cukura līmeni, tavs noskaņojums kļūs stabilāks un nenotiks tik krasas pārmaiņas, kurām nav acīmredzamu iemeslu. Kopējā pašsajūta uzlabosies.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu