Šakils O'Nīls: Koronavīruss manī paniku nerada

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Šakils O'Nīls
Šakils O'Nīls Foto: AFP / Scanpix

Laikā, kad koronavīruss strauji turpina izplatīties, panika ir aizvien biežāka parādība sabiedrībā. Leģendārais basketbolists Šakils O'Nīls Brendona Robinsona "Scoop B Radio" podkāstā sniedza savas domas par Covid-19.

Leģendārais centra spēlētājs apsprieda vairākus tematus, tai skaitā, atklāja arī savas domas par šī brīža situāciju saistībā ar koronavīrusa uzliesmojumu. 

Bijušajam basketbolistam tika vaicāts, vai vīrusa straujā izplatība viņā izraisot kādas konkrētas atmiņas no pagātnes par līdzīgu situāciju, uz ko O'Nīls atbildēja apstiprinoši: "Atmiņā atgriežas daudz kas. Bērnība Ņūdžersijā, fakts, ka biju armijas seržanta dēls. Man allaž tika mācīts saglabāt mieru."

O'Nīls uzsvēra, ka atziņas, kuras viņš iemācījās bērnībā un spēlētāja karjeras laikā viņam palīdz saglabāt vēsu prātu jebkurā dzīves situācijā un apgalvoja, ka koronavīruss paniku viņā neradot.

"Manī nekas nespēj izraisīt paniku, jo jau pirms ilga laika iemācījos, ka nevajag uztraukties par problēmu. Ir jākoncentrējas uz risinājumu. Mēs visi zinām, kas ir problēma. Risinājums? Mazgājam rokas, ievērojam sociālo distancēšanos un sekojam norādījumiem. Ja ievērosim šos noteikumus, visam vajadzētu būt labi," stāstīja Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) leģenda.

"Nevaru ieiet panikas režīmā. Manā uztverē panikas režīms ir tad, kad čempionu titula spēlē zaudē par vienu punktu un tev ir jāizpilda soda metiens, kad visi uz tevi skatās. Tad tu uztraucies par to, vai trāpīsi," turpinājis O'Nīls.

Līdz šim NBA ir konstatēti kopumā 14 saslimšanas gadījumi ar koronavīrusu. Ļoti iespējams, ka inficēto skaits ir vēl lielāks, jo, piemēram, Goldensteitas "Warriors" un vēl citas NBA vienības ir atteikušās veikt ierobežotā skaitā pieejamos testus. Šāda komandas nostāja ir pamatota ar domu, ka sabiedrībā ir personas, kuriem ir lielāka nepieciešamība.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu