Rīgā ar Covid-19 inficējies aptiekas darbinieks (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aptieka. Ilustratīvs attēls.
Aptieka. Ilustratīvs attēls. Foto: Ieva Makare/LETA

Saistībā ar darbinieka saslimšanu ar Covid-19 līdz 1.aprīlim slēgta "Euroaptieka" Rīgā, Slokas ielā 115.

Kā informēja "Euroaptieka" sabiedrisko attiecību konsultante Egita Māliņa, šodien aptiekas darbiniekam oficiāli apstiprināta saslimšana ar Covid-19. Viņa gan atzīmēja, ka konkrētais darbinieks nestrādāja aptiekā kopš 19.marta saistībā ar aptiekas darba drošības noteikumiem, kas liedz atrašanos darba vietā saukstēšanās simptomu gadījumos. 

Māliņa skaidroja, ka darbinieks atrodas ģimenes ārsta uzraudzībā. Lai arī viņš nav bijis ārvalstīs un kontaktējies ar Covid-19 saslimušu personu, drošības nolūkos darbiniekam tika veikts Covid-19 tests, kas bija pozitīvs.

Pēc informācijas par saslimšanu saņemšanas "Euroaptieka" tūlītēji sazinājusies ar Slimību profilakses un kontroles centru, kas apzināja visus konkrētās aptiekas darbiniekus, nosakot katram turpmāko rīcību. "Euroaptieka" arī nekavējoties slēdza aptieku un ir veikusi pilnīgu aptiekas dezinfekciju.

"Euroaptieka" aktīvi sadarbojas ar atbildīgajiem dienestiem, lai apzinātu to rekomendācijas un nodrošinātu darbinieku un pircēju veselību šajā situācijā, skaidrots paziņojumā presei.

"Euroaptiekas" valdes priekšsēdētāja Nataļja Zaharova aicina iedzīvotājus būt atbildīgiem pret sevi, apkārtējiem un medicīnas un farmācijas nozares darbiniekiem - kritiski izvērtēt savu veselības stāvokli un nepieciešamību doties ārpus mājas un uz aptieku.

"Euroaptieka" būs slēgta līdz 1.aprīlim. Līdz tās atvēršanai iedzīvotāji aicināti doties uz tuvāko "Euroaptieka" Anniņmuižas bulvārī 40a vai Kurzemes prospektā 141.

Rūpējoties par darbinieku, klientu un sabiedrības veselību, "Euroaptieka" ir ieviesusi vairākus pasākumus sociālās distancēšanās nodrošināšanai visās 57 tīkla aptiekās, norāda tās pārstāvji.

Paziņojumā presei skaidrots, ka "Euroaptieka" tīkla aptiekās kases zonās, kur parasti ir vislielākā cilvēku plūsma, ar norādošām lentām uz grīdas ir izlīmēti norādījumi divu metru distances ievērošanai no farmaceita līdz apmeklētājiem.

Uzņēmuma aptiekās starp farmaceitu un apmeklētājiem ir uzstādītas speciālas norobežojošas stikla aizsargsienas. Tāpat katrā aptiekā tiek veikta dezinfekcija un telpu uzkopšana vairākas reizes dienā, kā arī farmaceiti ievēro pastiprinātu roku higiēnu. 

"Euroaptieka" ir nodrošinājuši farmaceitiem dezinfekcijas līdzekļus un cimdus, aicinot farmaceitus arī pastiprināti novērot pašsajūtu.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu