Beļģijā ar Covid-19 inficējies kaķis (33)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Pixabay

Beļģijā ar Covid-19 saslimusi sieviete inficējusi arī savu kaķi, preses konferencē piektdien, 27. martā, atklāja Beļģijas Federālais sabiedriskais dienests (FSD).

Ljēžas pilsētas veterinārās medicīnas fakultāte ziņoja, ka ar Covid-19 inficējies arī kaķis. Mājdzīvnieks dzīvojis kopā ar saimnieci, kurai bijuši koronavīrusa simptomi nedēļu iepriekš.

Kaķis visu laiku bijis tuvā kontaktā ar saimnieci un simptomus sācis izrādīt nedēļu vēlāk. Kaķim bijusi caureja, viņš vēmis, kā arī bijušas grūtības elpot. Zinātnieki pēc veiktajām pārbaudēm atklājuši, ka kaķa izkārnījumos atrodams Covid-19.

Oficiāla informācija par to, vai kaķis ir izdzīvojis, netika sniegta.

Beļģu virusologs Stīvens van Guhts norādīja, ka tiekot skaidroti šīs lietas apstākļi. "Konkrēti šajā lietā mēs izmeklēsim Covid-19 transmisiju no cilvēka un dzīvnieku. Nav nekādu indikāciju, ka lietas ir sasaistītas. Ir maza iespēja, ka dzīvnieks var inficēt cilvēku."

Tikmēr Nacionālā dzīvnieku aizsardzības padome (NDAP) norādīja, ka dzīvnieki nav Covid-19 pandēmijas pārnēsātāji, tādēļ nav iemesla atteikties no sava mīluļa. Padome tomēr iesaka inficētos cilvēkus ievērot papildus drošību saskarsmē ar mājdzīvniekiem.

Beļģijā līdz 28. marta rītam ar Covid-19 inficējušies vairāk nekā 7000 cilvēku. Tāpat no koronavīrusa Beļģijā miruši 289 iedzīvotāji. 858 cilvēkiem no Covid-19 izdevies izārstēties.

Komentāri (33)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu