Dezinfekcijas līdzekļu ražotājs vērsies Veselības inspekcijā par viltotu zīmolu izplatību

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Roku dezinfekcijas līdzeklis.
Roku dezinfekcijas līdzeklis. Foto: Unsplash

Dezinfekcijas līdzekļu ražotājs "Eco Forte" vērsies Veselības inspekcijā un citās atbildīgajās iestādēs ar iesniegumu, norādot, ka tirgū parādījušies nesertificēti produkti ar viltotu uzņēmuma zīmolu, informēja "Eco Forte"izpilddirektors Armands Alvaters.

Viņš skaidroja, ka viltotā produkcija izplatīta vairākās interneta tirdzniecības vietās un ar starpnieku palīdzību. Uzņēmums aicina iegādāties produkciju tikai no oficiālā izplatītāja vai pārliecināties par produktu izcelsmi, sazinoties ar uzņēmuma pārstāvjiem.

Alvaters norādīja, ka augsto pieprasījumu pēc dezinfekcijas līdzekļiem izmanto arī negodprātīgas personas.

"Mūsu rīcībā esošā informācija liecina, ka produkciju ar viltoto "Eco Forte" un "EF Pro" zīmolu saņēmušas arī vairākas Latvijas pašvaldības, tāpēc esam vērsušies ar iesniegumu atbildīgajās iestādēs, tai skaitā Patērētāju tiesību aizsardzības centrā, Konkurences padomē un Veselības inspekcijā," informēja uzņēmuma izpilddirektors.

Viņš uzsvēra, ka iegādājoties "Eco Forte" dezinfekcijas līdzekļus ar starpnieku palīdzība, pircēji aicināti ievērot piesardzību un pārliecināties par produkcijas izcelsmi, sazinoties ar uzņēmumu. Lai novērstu iespējamo kaitējumu, uzņēmums patlaban izstrādā jaunu produkcijas marķējumu, ko nav iespējams viltot.

Kā norādīja Alvaters, iegādājoties dezinfekcijas līdzekli, jāpievērš uzmanība, vai produkts ir reģistrēts Latvijā un saņēmis biocīdu inventarizācijas numuru, savukārt etiķetē aktīvās vielas nosaukumam, koncentrācijai, norādījumiem, kur līdzekli var lietot, kā arī informācijai, pret kādiem organismiem līdzeklis izmantojams. 

Uzņēmuma izpilddirektors uzsvēra, ka jāņem vērā arī tas, ka virsmām paredzētos dezinfekcijas līdzekļus nedrīkst izmantot uz ādas un tie nav domāti cilvēku higiēnas vajadzībām.

Vienlaikus, ņemot vērā lielo pieprasījumu pēc dezinfekcijas līdzekļiem, uzņēmums martā palielinājis ražošanas apjomu no 700 litriem līdz divām tonnām dezinfekcijas šķidruma dienā. Viņš atzīmēja, ka patlaban uzņēmums iegādājies jaunu ražošanas iekārtu, kas ļaus vēl vairāk palielināt ražošanas jaudu. 

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, "Eco Forte" pērn strādāja ar 52 752 eiro apgrozījumu, kas ir par 51,1% mazāk nekā gadu iepriekš, bet peļņa saruka par 30,7% un bija 7122 eiro. Kompānija reģistrēta 2016.gada jūnijā, un tās pamatkapitāls ir 2800 eiro. Kompānijas 67% kapitāls pieder Alvateram, bet 33% - Mārtiņam Šaško.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu