Covid-19 skāris pansionātu Bolderājā un sociālās aprūpes namu Allažos (1)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: EPA/Scanpix

Jaunā koronavīrusa izraisītā slimība Covid-19 skārusi arī pansionātu Rīgā, kā arī sociālās aprūpes centrā Allažos, vēsta Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma".

Raidījuma rīcībā esošā informācija liecina, ka ar Covid-19 Rīgā, Boldērājas rajonā, inficējusies kāda vecākā gada gājuma kundze, kurai sākotnēji nav bijuši nekādi simptomi. Sieviete bijusi pansionāta "Stella Maris" paciente.

Kundzei sākušās grūtības ar elpošanu, tādēļ kliente tikusi hospitalizēta. Pēc veiktajām analīzēm sievietei atklāja inficēšanos ar Covid-19.

Savukārt Allažu sociālās aprūpes centrā saslimšana ar koronavīrusu konstatēta kādai darbiniecei.

Siguldas novada pašvaldības izpilddirektore Jeļena Zarandija pastāstīja, ka "Allaži" vadība ir informējusi pašvaldību, ka vienam no sociālās aprūpes centra darbiniekiem ir konstatēta saslimšana ar Covid-19. Testēšana sociālās aprūpes centrā veikta pēc Labklājības ministrijas (LM) rekomendācijas pārbaudīt darbiniekus un klientus, ja ir novēroti slimības simptomi. Pārbaudīti 30 centra klienti un darbinieki no kuriem vienā gadījumā ir konstatēta saslimšana.

Ar "Allaži" darbiniekiem ir sazinājušies Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) darbinieki un snieguši ieteikumus turpmākajām darbībām aprūpes centrā. Saslimušais darbinieks ir izolēts, un pārējo veselības stāvoklis tiks novērots, sacīja Zarandija.

Viņa uzsvēra, ka visos novadā esošajos sociālās aprūpes centros kopš 13.marta ir kategoriski aizliegta klientu apmeklēšana. Neviens svešs cilvēks ārkārtējās situācijas laikā šajos centros nevar iekļūt. "Mēs visām iestādēm operatīvi izsūtām aktuālo informāciju par Covid-19 izplatības ierobežošanu, ko saņemam no LM, Veselības ministrijas un SPKC," piebilda pašvaldības izpilddirektore.

Portāls "Apollo" jau ziņoja, ka ceturtdien, 2. aprīlī, parādījās ziņas, ka ar Covid-19 konstatēta inficēšanās četriem cilvēkiem Jelgavas novada Elejas sociālās aprūpes centrā. Kopumā inficējušies trīs darbinieki un viens pacients.

Tāpat Dobeles slimnīcā Covid-19 dēļ slēgta bērnu nodaļa. Kā atklāja slimnīcas valdes priekšsēdētājs Juris Bogužs, tad bērns iestādē nonācis ar saaukstēšanās simptomiem. Pēc viņa teiktā, gan Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta, gan slimnīcas darbinieki tikuši maldināti no bērna mātes puses, taču Bogužs nevēlējās konkretizēt, tieši par kādiem iespējamiem inficēšanās avotiem informācija tika noklusēta.

Kopumā Latvijā ar Covid-19 saslimuši 458 cilvēki. Iepriekšējā diennaktī veikti 1024 izmeklējumi personām ar aizdomām par saslimšanu ar Covid-19, no kuriem 12 bijušai pozitīvi. Līdz šim kopumā Latvijā veikti 16 834 Covid-19 testi.

Stacionēto Covid-19 pacientu skaits pēdējā diennaktī ir pieaudzis līdz 32, no viņiem 29 ir ar vidēju slimības gaitu, bet trīs - ar smagu.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu