Abi šoferi vainu noliedz. Rīgā pamatīgā avārijā cieš sieviete un 13 gadus veca meitene (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ceļu policija. Ilustratīvs attēls.
Ceļu policija. Ilustratīvs attēls. Foto: Edijs Pālens / LETA

Ceturtdien, 2. aprīlī, Rīgā, Lubānas un Ilūkstes ielu krustojumā, notikusi divu automašīnu sadursme, kā rezultātā cietusi sieviete un 13 gadus veca meitene, vēsta raidījums "Degpunktā".

Video: "Degpunktā" sižets

Šajā negadījumā abu automašīnu šoferi tā arī nespēja vienoties, kurš izraisīja avāriju. Pretrunīgas šoferu liecības tupina šķetināt policisti, taču vadītāji meklē negadījuma aculieciniekus.

Kā zināms, tad kreisais pagrieziens ir viens no bīstamākajiem manevriem ceļu satiksmē. Lai mazinātu avāriju riskus, lielajos krustojumus jau sen tiek izmantoti brīdinošie papildu signāli – luksofori ar sarkano krustiņu.

Šī ceļazīme iedegas brīdī, kad pretim braucošiem transportlīdzekļiem jau deg sarkanais luksofora signāls, tādējādi vadītājiem ļaujot droši nogriezties pa kreisi. Šādi satiksme tiek organizēta arī vietā, kur notika negadījums.

Minētajā krustojumā ceļu nespēja sadalīt vieglā automašīna "Mazda" un "BMW" apvidus auto. Sadursme notikusi krustojuma vidū, kad "Mazda" markas auto vadītājs veicis apgriešanās manevru, lai brauktu pretējā virzienā, un rezultātā nogrieza ceļu pretim braucošam "BMW".

"Es braucu no Saharova ielas puses pie zaļās gaismas. Tā "Mazda" izbrauca priekšā. Vadītājs griezās pa kreisi, nepalaižot mani. Bet nu viņš stāsta, ka braucot viņam dega tas sarkanais krustiņš, tādā gadījumā man bija jāapstājas un manā pusē bija jābūt sarkanajai gaismai. Es braucu plūsmā, gan pirms manis brauca automašīnas, gan aizmugurē. Viņš pagriezās, es paspēju nospiest bremzes, taču pilnībā apturēt auto man nesanāca," raidījumam "Degpunktā" stāstīja "BMW" vadītājs Germans.

"Mazdas" šoferis norādīja, kā šajā incidentā vainīgs ir "BMW" vadītājs, jo viņš esot rupji pārkāpis ceļu satiksmes noteikumus, braucot pie sarkanā. Izšķirošais vārds šā negadījuma izmeklēšanā būs aculieciniekiem.

"BMW" mašīnas vadītājs norādīja, ka kāda tantiņa redzējusi, ka Germans esot braucis pie zaļās gaismas, kas par vainīgu avārijā padara "Mazda" šoferi.

"Es neesmu pārliecināts, vai viņš kaut kādā veidā ir saistīts ar policiju, bet pie viņa piebrauca kaut kādi paziņas. Nevis ceļu policija, bet kāda cita policija un viņi tur savā starpā komunicēja. Nezinu kāds bija sarunas temats, taču, visticamāk, runāja par avāriju. Nezinu, vai viņam kāds palīdzēs vai vienkārši atbrauca atbalstīt," saka "BMW" vadītājs.

Sadursmes brīdī Germana vadītajā "BMW" bijuši divi pasažieri – sieva, kas sēdējusi priekšējā sēdeklī un 13 gadus vecs bērns, kas atradies aizmugurē. Traumas gan pēc ārstu sākotnējās apskates neesot smagas.

"BMW" vadītājs aicina visus gājējus un autobraucējus, kas avārijas brīdī atradās tuvumā, atsaukties un ar savam liecībām vērsties policijā. Tiek meklēti arī tie šoferi, kuriem spēkrati bija aprīkoti ar video reģistratoriem.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu